Pikó András üzent a fideszesek mellett kampányoló kerületi lap volt főszerkesztőjének

Pikó András üzent a fideszesek mellett kampányoló kerületi lap volt főszerkesztőjének

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Pikó bepanaszolta a józsefvárosi ingyenes lapot részrehajlásért, a Kúria helybenhagyta az elmarasztaló ítéletet és a félmilliós bírságot – az időközben polgármesterré választott Pikó most a főszerkesztőn venne jogi-anyagi elégtételt.

500 ezer forintra büntette a józsefvárosi önkormányzatot a Fővárosi Választási Bizottság, mert a hetente megjelenő kerületi lap két száma is Sára Botond fideszes jelöltet szerepeltette az összterjedelem felében, míg az ellenzékieknek nem adott teret a megszólalásra. A lapot még Pikó András panaszolta be, akkor még ellenzéki polgármesterjelöltként, de őt közben polgármesternek választották, tehát a büntetést már az általa vezetett önkormányzatnak kellene kifizetnie.

Miután a Kúria most helyben hagyta a lapot bírságoló döntést, az időközben megválasztott Pikó a Facebookon azt üzente a lapot a kérdéses időszakban vezető Nyerges Zoltán volt főszerkesztőnek, hogy a büntetésért neki kell majd vállalnia a felelősséget. "Ha jogi lehetőségem lesz rá, akkor a büntetésért és az azt megalapozó tevékenységéért a felelősséget vállalnia kell" – üzente Pikó Nyergesnek, aki azóta már "közös megegyezéssel" távozott a laptól.

Hozzászólások