Kizárták az MSZP-ből a kokainozós botrányba keveredett Lackner Csabát

Kizárták az MSZP-ből a kokainozós botrányba keveredett Lackner Csabát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Döntött a párt etikai testülete.

Az MSZP Országos Elnökségének kezdeményezésére kedden a párt Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa megtárgyalta Lackner Csaba ügyét. A testület a fegyelmi felelősséget megállapította és Lackner pártból való kizárása mellett döntött, áll a Magyar Szocialista Párt közleményében.

Az Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa keddi döntése értelmében Lackner Csaba már nem tagja a Magyar Szocialista Pártnak - írták.

A Magyar Nemzet és a Hír TV korábban videófelvételeket is bemutatott, melyen a szocialista képviselő (aki mellé a Demokratikus Koalíció, az Együtt és a Párbeszéd sorakozott fel a XIX. kerületben) egy fehér port tartalmazó zacskót lenget, melyről a kormánypárti sajtó azt állította, hogy kokain van benne.

Gajda Péter kispesti polgármester először tagadta, hogy Lackner hallható a felvételeken, azóta már ő is Lackner távozását követelte.

Lackner később az ügyvédjével üzente meg, hogy nem adja vissza képviselői megbízatását, ugyanis "tiszteletben tartja a választók akaratát", akik október 13-án újra bizalmat szavaztak neki.

Hozzászólások