Ősszel senki sem akart polgármester lenni, most hatan is indulnak

Ősszel senki sem akart polgármester lenni, most hatan is indulnak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lakhegyen sem polgármester-, sem önkormányzati képviselőjelöltek sem indultak októberben a választáson, így az helyben el is maradt. A helyzet mostanra nagyot változott.

Lakhegy volt az egyetlen hely az országban tavaly október 13-án, ahol elmaradt az önkormányzati választás, mert senki sem indult rajta. Amikor szeptember végén a faluban jártunk, az akkori polgármester azt mondta, szerinte értek el sikereket az elmúlt öt évben, mégsem vállalja a további feladatokat. A helyiek pedig széttárták a kezüket.

Ürmösiné Kőmíves Eleonóra, az Egervárral közös önkormányzati hivatal jegyzője, a helyi választási iroda vezetője az MTI-nek elmondta:

a hat polgármesterjelölt közül öten függetlenek, egy pedig a Nemzeti Zöld Koalíció színeiben szerepel. A négytagú képviselő-testület helyeire nyolc független jelöltet vettek nyilvántartásba, egyikük a polgármesteri posztért is indul.

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint 392 szavazópolgár adhatja le szavazatát vasárnap a mintegy ötszáz lakosú Zala megyei településen. Nincs a jelöltek között a jelenlegi polgármester és az eddigi képviselő-testület egyetlen tagja sem.

Akkori videónk Lakhegyről:

Hozzászólások