Vonatok vesztegeltek Kelenföldnél, nem engedték leszállni az utasokat

Vonatok vesztegeltek Kelenföldnél, nem engedték leszállni az utasokat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egyik ingázójárat 75 perces késsel ért végül be a pályaudvarra.

Több vonat is feltorlódott a Kelenföldi pályaudvar előtt hétfő reggel, az utasokat pedig nem engedték leszállni a szerelvényekről – értesült a hvg.hu.

A Blikknek az egyik olvasó mondta el, hogy a Z30-as zónázó – ami Székesfehérvár irányából tartott a Déli pályaudvarra, áthaladt egy tilos jelzésen, emiatt vizsgálóbizottságot vártak a helyszínre.

A szerelvény egy vonatoknak szóló jelzésen, a nyílt pályán 3 méterrel szaladt túl. Olvasónk arról számolt be, hogy arról is volt szó, hogy a katasztrófavédelem is a helyszínre érkezett.

©

A Mávinform beszámolt egy másik problémáról is, Pilis és Monor között leszakadt az egyik vágány fölötti vezeték. A sérült szakasz előtt a Kecskemétről a Nyugati pályaudvarra tartó 7029-es számú személyvonat szintén megállt, egyelőre várakozik. Az utasokat egy másik vonatra szállítják át. A vonatközlekedés ezen a szakaszon csak az egyik vágányon lehetséges, a menetidő 20-40 perccel meghosszabbodik. A sérült vezeték helyreállítása délelőtt 11-ig is eltarthat, ezért utasok más vonatokkal tudnak továbbutazni. Ezekről bővebben itt olvashat.

Kérdéseinket elküldtük a MÁV-nak, ahogy válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Hozzászólások