A momentumosok nem lehetnek tagok Márki-Zay mozgalmában

A momentumosok nem lehetnek tagok Márki-Zay mozgalmában

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Momentum szerint a Mindenki Magyarországa Mozgalom is politikai szervezetnek minősül, így a két szervezet tagjának lenni összeférhetetlen.

Aki a Momentum tagja, nem lehet tag a Mindenki Magyarországa Mozgalomban (MMM) is – írta a Magyar Hang a párt etikai és felügyelőbizottsága által hozott határozat alapján. A döntés oka, hogy a Márki-Zay Péter által vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom a Momentum szerint ugyancsak politikai szervezetnek minősül.

A testület egy, a párt tagjától érkező beadvány alapján vizsgálta meg a kérdést, az ugyanis csatlakozni szeretett volna a Márki-Zay-féle szervezethez. "Ezért rögzítették a politikai szervezet fogalmi alapjait, majd megállapították, hogy alapszabályuk értelmében ez esetben – azaz a Momentum és az MMM viszonylatában – is összeférhetetlenség áll fenn" – írta a lap.

"A Mindenki Magyarországa Mozgalom eddig és a jövőben is nyitott valamennyi ellenzéki párttal való együttműködésre, csak közösen érhetjük el a rendszerváltást. Tagjaink és aktivistáink között sok Momentum-tag is van, akik semmilyen összeférhetetlenséget nem látnak a két szervezet céljai között - ezért is nem párt az MMM" – írta Márki-Zay Péter a Facebookon megjelent reakciójában.

Februárban találkozom a Momentum vezetőivel és erről is egyeztetünk

– ígérte.

A Mindenki Magyarországa Mozgalmat civil szervezetként jegyezték be 2018 novemberében, hogy tagjaik az ellenzéki összefogást segítsék a választókörzetekben azzal a céllal, hogy a választások során a kormánypárt jelöltjével szemben egyetlen, esélyes ellenzéki jelölt induljon.

Hozzászólások