Titokban vonult börtönbe Mengyi Roland

Titokban vonult börtönbe Mengyi Roland

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A volt fideszes képviselő a Blikk szerint a kecskeméti börtönben van, amelyről az a hír járja, hogy "szinte egy szanatórium".

A múlt szombaton, titokban vonult börtönbe a volt fideszes országgyűlési képviselő, Mengyi Roland, akit szeptemberben négy év letöltendőre ítélt a bíróság különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt – írja a Blikk. A politikusnak már decemberben meg kellett volna kezdenie a büntetés letöltését, de vélhetően halasztást kapott.

A lap szerint a Voldemortként elhíresült Mengyi Kecskeméten, Magyarország legjobb börtönében van, amelyet a lap egy volt fogvatartott beszámolója alapján "szinte szanatóriumnak" nevez.

A férfi, aki korábban hónapokat töltött az intézményben, így írta le: "Egyágyas, jól felszerelt szobák vannak. A fürdőszoba ugyan közös, de van például közös konyha, ahol főzhettünk, a hozzávalókat pedig a börtön boltjában vásárolhattuk meg." A rabok többsége reggel kisbusszal jár dolgozni, a műszakok általában reggel 6-tól délután 2-ig tartanak. A munka végén választható menü várja őket a kantinban.

A fogvatartottak tévézéssel, számítógépezéssel, kártyázással, pingpongozással, vagy a könyvtárban tölthetik el a szabadidejüket, de van biliárdasztal, konditerem, sakk- és angolszakkör, valamint kertészkedni is lehet.

A Blikk megjegyezte, hogy a kecskeméti börtönt a politikához több szállal kötődő olajszőkítő bűnözők leültetésére hozták létre egy volt orosz laktanyából. Ott volt rab Stadler József és Zuschlag János volt szocialista képviselő is.

Hozzászólások