Hadházy: Mélygarázsok épülnek az Orbán-család birtokán

Hadházy: Mélygarázsok épülnek az Orbán-család birtokán

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A két mélygarázst alagutak kötik össze az 520 négyzetméteres „cselédszállással”.

„Annyit tudok mondani, hogy majorság épül, minthogy ez mindig az is volt” – mondta a hvg.hu kérdésére évindító sajtótájékoztatóján Orbán Viktor családja hatvanpusztai építkezéséről. Hadházy Ákos régóta próbálja kideríteni, hogy mi épül a birtokon, a független országgyűlési képviselő most arról számolt be a Facebook-oldalán, hogy

a hatósági nyilvántartások – az Építésügyi hatósági engedélyezési eljárásokat Támogató elektronikus Dokumentációs Rendszerben rögzített adatok – szerint mélygarázs készül, ráadásul nem is egy, hanem kettő.

A bejegyzés szerint mindegyiket föld alatti folyosó köti össze az egyik kúriaépülettel.

A minap a székesfehérvári járási hivatal környezetvédelmi főosztálya még másként tájékoztatta Hadházyt: ők azt közölték, hogy új „gazdasági portaépület” épül a föld alá, körülbelül 1000 négyzetméter területen.

Az ellenzéki politikus mostani bejegyzés szerint nem csak mélygarázsok épülnek a majorságban, hanem megújul egy lakóépület is, egyetlen, 520 négyzetméteres lakás, mindössze 73 millió forint értékben. A képviselő szerint az egykori cselédszállást újítják fel, ami egy kúriának, de akár kisebb kastélynak is beillő épület a jókora park közepén.

A majorságot korábban Mészáros Lőrinc bérelte Orbán Viktor apjának cégétől, papíron azért, hogy ott tárolja mezőgazdasági gépeit. A miniszterelnök családjának kutyája is feltűnt már a majorban, de látták már ott Orbán Viktor feleségének autóját is.

Hozzászólások