Simonka: Van az a szint, ami alá nem süllyedek

Simonka: Van az a szint, ami alá nem süllyedek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A megvádolt fideszes politikus ismét kérdésekre válaszolt. Simonka György elmondása szerint hisz a független magyar bíróságban, és hogy kiderül az igazság.

Azoknak a vádlottaknak a padján ülünk, ahol Nagy Imrét elítélték, és Nagy Imre nem kért kegyelmet. Mi sem kérünk kegyelmet, mi sem kérünk semminemű védelmet, semmiféle befolyásgyakorlást. Egyszerűen megelégszünk az igazsággal

– így válaszolt egy kérdésre a megvádolt Simonka György fideszes országgyűlési képviselő, akit az OrosCafé helyi hírportál olvasói faggattak a minap.

Korábban ugyanez a portál készített exkluzív interjút a politikussal, aki ellen 32 társával együtt indult eljárás bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt. Az előkészítő ülést a napokban tartották a Fővárosi Törvényszéken.

A mostani anyag annyiban különbözik az előzőtől, hogy Simonkának a portál olvasói tettek fel kérdéseket, melyekre aztán a Fidesz képviselője válaszolt – na, persze nem mindegyikre. Akadt ugyanis olyan, amelyek Simonka György elmondása szerint “alpári hangnemet ütöttek meg”, illetve olyanok is, amelyekre adatvédelmi szempontból nem reagálhat.

Akadt azért így is megválaszolni való. Egy olvasó például arról érdeklődött, hogyan kerülhetett Simonka a gyanúsítottak közé, ha a képviselő azt állítja magáról, hogy ártatlan. A politikus erre úgy felelt:

Szerintem volt néhány ember, akikre ettől az ügytől függetlenül komoly büntetés várt volna. Ők kaphattak egy tippet, ha hazudnak rólam, akkor megmenekülhetnek a rájuk váró büntetéstől. Az eljáró hatóság ezeknek az embereknek – számomra érthetetlen módon – azonnal és vakon hitt.

Valaki arra volt kíváncsi, hogy a politikus miért most kezdett nyilatkozgatni, miért várt ezzel idáig. Simonka György szerint mindent, amit elmondhat, “azt először a bíróság előtt kell megtegyem, majd ezt követően tájékoztathatom a közvéleményt”.

Az elmúlt három évben nem nyilatkozhattam az üggyel kapcsolatban, miközben az elfogult ellenzéki média ízekre szedett, és a családomat, kollégáimat sem kímélték. Rettenetes volt, hogy nem védhetjük meg magunkat. Borzasztó volt megélni szeretteim és környezetem szenvedését

– tette hozzá a politikus.

Simonka azt is megjegyezte, hogy vannak bizonyítékaik és tanúik, ezek, illetve ők pedig "cáfolják a vádiratban szereplő állításokat". Állította: igazságügyi szakértői véleménnyel is rendelkeznek.

Az interjú vége felé egy olvasó arról tett fel kérdést, hogy a politikus élő műsorban is hajlandó lenne-e szerepelni, úgy, hogy például Galló Ferenc kérdezzen tőle. (Galló vezette 2014-ben a dél-békési politikus kampányát – a szerk.) Simonka erre úgy felelt:

Bocsánat, de van az a szint, ami alá nem vagyok hajlandó süllyedni.

Hozzászólások