Budai Gyula a Borkai-ügyről: Ez nem izgalmas

Budai Gyula a Borkai-ügyről: Ez nem izgalmas

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A fideszes képviselő szerint csak a vasárnapi győri választás miatt került ismét előtérbe az ügy.

Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője nyilatkozott az ATV-nek a Borkai-ügyben pénteken megjelentek kapcsán. Budai szerint az ügy csak azért érdekes és izgalmas még, mert a győri választás finisében vagyunk.

Most az, hogy önök a Borkai üggyel ezt megpróbálják összekombinálni, ez egy teljesen más dolog. Ez a sajtónak a szíve joga. De egyébként ez nem izgalmas szerintem – mondta.

Az Index péntek reggel megjelent cikkében azt írta, Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója már 2018 őszén értesült a Borkai Zsolt szexorgiájáról készült videóról, ő szólt az akkori győri polgármesternek. Kubatov sejtette, hogy az önkormányzati választási kampányban előkerül a felvétel, de úgy gondolta, "ez a magánügy" nem árt sem Borkainak, sem a Fidesznek.

Borkai akkor még csak az orgiáról készült fotókat látta – amit Póczik József korábbi futballista mutatott meg neki az év júliusában –, a videóról ezek szerint nem is tudott. Miután értesült róla, Rákosfalvy Zoltán ügyvéd magánnyomozásba kezdett, a felvételért végül 10 millió forintot fizettek egy Busa gúnynéven emlegetett diósdi férfinek, amibe Borkai állítólag 1,6 milliót dobott be. Egyfajta hallgatási szerződést is kötöttek, tévesen azt gondolták, ezzel megakadályozhatják a felvétel terjedését. Később Rákosfalvy feljelentést tett a rendőrségen.

Ezután indult nyomozás zsarolás miatt.

A problémáról akkor már Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is tudott. Az még kérdés, milyen mélységig ismerte azt, Kocsis ugyanis az Indexnek azt mondta, Borkai egy győri rendezvényen maga beszélt arról, hogy van valami nőügy, ami előkerülhet a választási kampányban, de részleteket nem osztott meg vele.

A lap szerint Kubatov szólt Borkainak arról is, hogy Az ördög ügyvédje blogon mi fog megjelenni: ne csak a szexvideó megjelentésére számítson, hanem korrupciós ügyekre is.

Vasárnap Győrben időközi polgármester-választást tartanak, miután a szex- és korrupciós botrány után Borkai Zsolt október végén lemondott posztjáról. A Fidesz Dézsi Csaba András kardiológust indítja a városban, az ellenzéki pártok pedig Pollreisz Balázst, az MSZP városi elnökét. Balla Jenő független önkormányzati képviselő is jelölteti magát a polgármesteri címért, míg a Mi Hazánk egy vőfélyt, Géber Józsefet jelölte. Polgármester szeretne még lenni Hajnal János és Kirchfeld Mária is, akik függetlenként indulnak.

Hozzászólások