Közel a fordulat az időjárásban

Közel a fordulat az időjárásban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A jövő hét elejéig tavasziasan enyhe időre lehet számítani az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint.

Csütörtökön a délelőtti órákig nagyrészt napos időre van kilátás, majd növekedni kezd a felhőzet. A legtöbb napsütésre a Dél-Dunántúlon, a legkevesebbre az Északi-középhegységben számíthatunk. Elszórtan – legkisebb eséllyel délnyugaton – valószínű zápor, hózápor. Gyakran lesz élénk, helyenként erős a nyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között várható.

Pénteken többnyire erősen felhős vagy borult idő lesz, délután a Dunántúl egy részén lehetnek napos időszakok. Kezdetben többfelé – a legkisebb eséllyel délnyugaton –, délután inkább már csak északkeleten, keleten helyenként várható eső, zápor. A délnyugati, nyugati szél élénk vagy erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +4 fok között alakul, de északkeleten kissé hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagy részén 8 és 14, északkeleten 3 és 7 fok között várható.

Szombaton délnyugaton több órára kisüt a nap, északkeleten ugyanakkor nagyrészt erősen felhős időre van kilátás. A két országrész között változóan felhős idő ígérkezik. Főként északkeleten alakulhat ki helyenként záporeső. A délnyugati szél élénk, délnyugaton nagy területen erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 15 fok között várható.

Vasárnap többnyire közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk, szórványosan alakulhat ki eső, zápor. A nyugatias szél többfelé megerősödik, főként az ország északi harmadán viharos erejű széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között valószínű.

Hétfőn felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel, több lesz eső, zápor. Az északnyugati, nyugati szél nagy területen viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 16 fok között valószínű.

Hozzászólások