Koronavírus: negatív a gyanús debreceni minta

Koronavírus: negatív a gyanús debreceni minta

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem igazolódott az új koronavírus jelenléte abban a mintában, amit Debrecenből kapott a Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriuma.

Az országos tiszti főorvos délutáni sajtótájékoztatóján mondta el, hogy Magyarországon továbbra sincs koronavírusos beteg, de a nap folyamán érkezett egy minta Debrecenből, amelynek laboratóriumi eredménye hamarosan meglesz. Müller Cecília akkor úgy fogalmazott, hogy két ember esetében vetődött fel a gyanú: egyiküknél kizárták a betegség lehetőségét, de másikuknál laboratóriumi vizsgálatot végeznek.

Az NNK péntek este közölte az MTI-vel, hogy a vizsgált minta negatív.

Koronavírus: nincs még igazolt magyar eset, de vizsgálnak egy gyanús mintát

Szokásos pénteki rádióinterjújában, rádiós beszélgetésében a miniszterelnök arról beszélt Nagy Katalinnal többek között, hogy milyen intézkedéseket tett a kormány a koronavírus ellen, de szóba került a röszkei menekültkérdés is.

A SARS (súlyos akut légzőszervi szindróma) vírussal azonos családba tartozó új koronavírus (nCoV-2019) influenzához hasonló tüneteket okoz, és súlyos légzőszervi panaszokkal járhat. A vírus okozta járvány valószínűleg egy vuhani piacon indult tavaly decemberben. Kínában péntekig csaknem tízezer ember fertőződött meg, és 213 ember meghalt. A vírus további 20 országban jelent meg, halálos áldozatot Kínán kívül nem szedett.

A koronavírus-fertőzésről szóló összes hírünket megtalálja ezen a linken.

Hozzászólások