Azonnali home office-t kérnek Orbántól a kormánytisztviselők

Azonnali home office-t kérnek Orbántól a kormánytisztviselők

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

"Tisztelettel, de a leghatározottabban" kérik, hogy lépjen a kormánytisztviselőkre vonatkozó otthoni munkavégzés ügyében a kormány.

Azonnali megelőző intézkedésekre van szükség annak érdekében, hogy a kormány tisztviselői ne váljanak vírushordozóvá a munkahely, az ügyfelek, a család és a közlekedési eszközök között – közölte pénteken a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége. Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett nyílt levelükben hangsúlyozzák: ha a közszolgálat tisztviselői közül sokan fertőzöttek lesznek, akkor veszélybe kerül az államigazgatás működőképessége is.

Szakmai meggyőződésünk, hogy kizárólag az otthon végezhető munka azonnali elrendelése által biztosítható az államapparátus folyamatos működőképessége

– fogalmaz a levél. Ezért javasolják, hogy a kormány tegye lehetővé a munkáltatók számára azt, hogy saját hatáskörben rendelhessék el az otthoni munkavégzés lehetőségét olyan esetekben, ahol ennek a tevékenységi és törvényi feltételei adottak. Az otthoni munkavégzés biztosítását a krónikus betegségben szenvedők, a családi kötelezettségeiket teljesítők és a 60 év felettiek számára kiemelten fontosnak tartják.

Orbántól "tisztelettel, de a leghatározottabban" kérik, hogy a kormánytisztviselőkre vonatkozó otthoni munkavégzés szabályozása ügyében a szükséges döntést azonnal hozza meg a kormány. Megjegyzik, ezt a március 28-ától elrendelt kijárási korlátozás még indokoltabbá teszi.

Hozzászólások