Kásler Miklós leváltotta a székesfehérvári kórház főigazgatóját

Kásler Miklós leváltotta a székesfehérvári kórház főigazgatóját

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Csernavölgyi István megerősítette a hírt, az intézmény dolgozói megdöbbentek a történteken.

Leváltotta a Fejér Megyei Szent György Kórház főigazgatóját Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere – tudta meg a feol.hu. A lap szerint az orvosok és szakdolgozók döbbenten állnak a történtek előtt, de magyarázatot még nem kaptak a minisztériumtól.

Csernavölgyi István pénteken már le is adta hivatalát, és egy közleményt adott ki. Ebben a következőket írta:

„A hír igaz. Az ország legnagyobb betegforgalmú intézménye a jelen járványügyi helyzetben is az elsők között lépett csatasorba, és heroikus küzdelmet folytat. Az elsők között alakította át ellátó struktúráját az országban, hogy meg tudjon felelni a fokozott, mind ez ideig ismeretlen feladatnak. Az adatszolgáltatás tényszerű adatokat közölt, telefonon pontos és naprakész adatokat szolgáltatott az intézmény, az elektronikus adatszolgáltatás egy esetben valóban csúszott, emiatt szüntették meg a munkaviszonyom. Az adatszolgáltatás azonban adminisztrációs feladat, és nem főigazgatói hatáskör. Fentiek oka, hogy dolgozói kollektívánk az elmúlt hónap minden órájában a betegellátást szervezte, gyógyított, szűrt, és minden idegszálával a járványügyi helyzet megoldására koncentrált. Az igazság védelmében a szükséges jogi lépéseket megteszem, a sárdobálásban nem veszek részt.

A legfontosabb, hogy kollégáim zavartalanul, a gyógyításhoz nélkülözhetetlen bizalmi légkörben dolgozhassanak tovább a járvány leküzdésében. Minden egyéb másodlagos, és várhat.”

Hozzászólások