Levélben kérte a boltok együttműködését a kötelező maszkviseléshez Karácsony Gergely

Levélben kérte a boltok együttműködését a kötelező maszkviseléshez Karácsony Gergely

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A főpolgármester szerint az intézkedés segít majd abban, hogy elkezdhessék enyhíteni a koronavírus miatti korlátozásokat.

Levélben kérte a kereskedelmi központok vezetői, a nagyobb kereskedelmi láncok és a taxitársaságok együttműködését Karácsony Gergely főpolgármester, miután kedden bejelentette, hogy április 27-től csak kendővel, sállal vagy maszkkal az arcon lehet használni a budapesti tömegközlekedést, lehet belépni a boltokba, piacokra vagy taxiba ülni.

„Biztos vagyok benne, hogy ők is meg fogják érteni, hogy ezek a mostani, kissé kellemetlen, ám szükségszerű intézkedések segítenek abban, hogy hamarosan fokozatosan, de elkezdhessük az enyhíteni a korlátozásokat” – tette hozzá Facebook-oldalán.

Karácsony szerint az elmúlt hetekben vita alakult ki a maszkviselésről, de mára „a Magyar Tudományos Akadémia minden más szakértő egyértelműen azt mondja, hogy a maszk viselése igenis fontos”.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Főpolgármesteri Hivatal korábban azt közölte, hogy a következő napokban mosható arcmaszkokat oszt ki a BKK járművein utazók számára. A maszkból 60 ezret osztanak szét, hogy a kötelező maszkviselésre való felkészülést segítsék.

Az új utazási feltétel életbe lépését megelőzően és azt követően Budapest tíz forgalmas csomópontján, hetente többször, reggel 7.00 és 9.00 között összesen 60 ezer egészségügyi maszkot osztanak szét ingyenesen a BKK munkatársai. A kezdeményezéshez a Magyar Református Szeretetszolgálat is csatlakozik, és első körben 5 ezer, majd később további 25 ezer maszkot adnak térítésmentesen a közösségi közlekedést használóknak – írta a BKK.

Hozzászólások