Magyar orvoscsapat Bejrútban: "Akárhová megyünk, halmokban áll az üvegszilánk"

Magyar orvoscsapat Bejrútban: "Akárhová megyünk, halmokban áll az üvegszilánk"

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két napja dolgozik a robbanás sújtotta Bejrútban egy magyar orvoscsoport. Nagyon kell sietniük a munkával, hogy a tüntetések ne veszélyeztessék őket.

A Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportja már Bejrútban van, ahol vasárnap egy egy katonai kórházban segítettek, de sietniük kellett, hogy időben befejezzék a munkát, még az esti tüntetések előtt - számolt be az RTL Klub Híradója.

A csatornának nyilatkozott az orvoscsoport vezetője, aki elmondta, vasárnap egy 8 éves koponyasérült kislányon próbáltak segíteni, de elláttak egy olyan fiatalt is, akinek szó szerint kettétört a gerince.

A robbanásban nagyon sokan - a hírek szerint 5 ezren - megsérültek, az üvegszilánk az egész városban halmokban áll. Áram csak hat órán keresztül van a városban, utána aggregátorról működnek a berendezések, a kórházakban is. Az orvos azt mesélte, szóltak már nekik, hogy siessenek a munkával, hagyják el a kórházat, mert tüntetés készül. Mikor hazaért, akkor látta a híradásokban, hogy a kórház környékén több épület is lángol.

Hozzászólások