Mészáros Lőrinc kölcsönadott saját magának egy focistát

Mészáros Lőrinc kölcsönadott saját magának egy focistát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Felcsútra igazol az eddig Eszéken focizó Antonio Mance, tehát Mészáros horvát fociklubjából Mészáros magyar fociklubjába kerül.

A felcsúti Puskás Akadémia hivatalos honlapján jelentette be, hogy egy évre kölcsönvették Horvátországból az NK Osijek támadóját, Antonio Mancét.

A honlap kiemeli, hogy a 25 éves, fiumei születésű középcsatár az NK Pomorac neveltje, Felcsút előtt megfordult az NK Istrában, a szlovén NK Domzaléban, a szlovák AS Trencínben, valamint a francia FC Nantes-ban is. 2019 nyarán a trencsényiektől igazolt az eszékiekhez, ahol az előző szezonban 30 bajnoki mérkőzésen 7 gólig és 5 gólpasszig jutott.

Azt viszont nem emelik ki, micsoda egyezkedés mehetett a két klub vezetése között: az eszéki focicsapat ugyanis épp úgy Mészáros Lőrincé, mint a Felcsút, tehát az a bravúr történt, hogy Mészáros tulajdonképpen saját magának adott kölcsönbe focistát. Így valószínűleg abban sem volt nehéz megegyezni, ki állja Mance fizetését.

Mészáros érkezése óta egyébként jól megy az Eszéknek, tavaly a negyedik helyen végeztek a horvát bajnokságban, tehát épp úgy Európa-ligában indulnak ősszel, mint a felcsútiak. Az utóbbi csapat abban áll jobban, hogy nekik már évek óta kész az új stadionjuk, Eszéken viszont még csak most épül, igaz ha elkészül, abban a VIP-ben még szauna és jakuzzi is lesz.

A két klub között nem ez az első átigazolás, a Felcsút húzóemberének számító Josip Knezevic már 2017-ben átkerült Magyarországra.

Antonio Mance persze nem a hivatalosan fiatal hazai játékosok kinevelésére megszületett csapat első igazolása a nyáron: korábban már leigazolták Joao Nunest, Kiss Ágostont, Weslen Juniort és Alexandru Balutát, tehát az egyetlen magyar kapus mellé hoztak Portugáliából, Romániából és Brazíliából is játékost a különösen sok nemzetiségből álló csapatba.

Hozzászólások