Párbeszéd: Teljesen kamu adatokkal is kitölthető a Nemzeti Konzultáció

Párbeszéd: Teljesen kamu adatokkal is kitölthető a Nemzeti Konzultáció

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A párt szóvivője, Barabás Richárd egy videófelvételt tett közzé, amelyben hamis adatokkal töltötte ki többször a konzultációt.

Kitalált e-mail-címmel, kitalált névvel, kitalált adatokkal töltötte ki egymás után többször is a 2020-as Nemzeti Konzultációt a párbeszédes Barabás Richárd. A politikus először „fideszesként”, majd „ellenzékiként” válaszolt a kormánypárt kérdéseire, és küldte el azokat, de a konzultációhoz ezek szerint a létező email-cím sem fontos. Barabás szerint ez is bizonyítja, hogy a kormány régóta nem kíváncsi az emberek véleményére.

A kormány egyébként augusztus ötödikén jelentette be – a koronavírussal kapcsolatos tájékoztatásra fenntartott weboldalon –, hogy már elhagyta az 1,3 milliót a kitöltők száma. A július 20-i kormányinfón Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Magyar Hang kérdésére elmondta, hogy 300 ezren töltötték ki interneten keresztül a konzultációt, valamint hozzátette, hogy van olyan informatikai háttér, ami biztosítja, hogy ne lehessen visszaélni a rendszerrel.

Hozzászólások