szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A kormányhivatal népegészségügyi osztályának munkatársai is folyamatosan jelen vannak az otthon mindkét érintett telephelyén.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Azonnali fertőtlenítést végez a fővárosi kormányhivatal a Kamaraerdei Idősek Otthonában. A kormányhivatal megerősítette a Fővárosi Önkormányzat csütörtök esti közleményét arról, hogy az otthon két telephelyén, a Kamaraerdei úti és Rupphegyi úti idősotthonban összesen 29-en fertőződtek meg koronavírussal.

A Kamaraerdei úti intézményben 13 gondozott és 2 dolgozó, a Rupphegyi útiban 12 gondozott és 2 dolgozó érintett.

Egy idős gondozott elhunyt, 24 kórházban van, többségük tünetmentes, illetve enyhe tüneteik vannak.

A Kormányhivatal XI. Kerületi Hivatala Népegészségügyi Osztálya mindkét helyszínen folyamatosan jelen van, a Kamaraerdei úti otthonban az érintett C épületre járványügyi zárlatot rendelt el.

A Kamaraerdei úti idősotthonban szeptember elején jelent meg újra a koronavírus.

Idősotthonban halt meg a koronavírus minden negyedik magyar áldozata

A fővárosi operatív törzs intézményvezetői kérésre rendelt el augusztus 19-től látogatási és kijárási tilalmat a Pesti Úti Idősek Otthonában - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Gyanúsítotti kihallgatás is volt már a kamu doktorival lebukott intézményvezető ügyében

Miután kiderült, hogy a Debreceni Egyetemen nem szerzett PhD-fokozatot, távoznia kellett XXII. kerületi állásából Daróczi Csilla szociálpedagógusnak, aki ellen vizsgálat indult az önkormányzatnál. Ugyanezen okból felmondott a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, nem sokkal később mégis új állást kapott egy fővárosi fenntartású idősotthonban.

Vitatott építkezések: itt-ott alulmaradt a Fidesz, másutt úgyis az lesz, amit akar

Vitatott építkezések: itt-ott alulmaradt a Fidesz, másutt úgyis az lesz, amit akar

Stock Richárd: "Csak az motiválja őket, hogy az egyetlen ellenzéki rádiót elnémítsák"

Stock Richárd: "Csak az motiválja őket, hogy az egyetlen ellenzéki rádiót elnémítsák"

Mindegy, hány lélegeztetőgépünk van, ha nincs hozzá szakember

Mindegy, hány lélegeztetőgépünk van, ha nincs hozzá szakember