Rommá lőtt egy postaládát egy nosztalgiázó exkatona, amíg barátja fiának adott elő

Rommá lőtt egy postaládát egy nosztalgiázó exkatona, amíg barátja fiának adott elő

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Néhány ital legurítása után került elő az airsoft fegyver. Fegyveresen elkövetett garázdaság megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a maglódi férfival szemben.

Rommá lőtt egy postaládát és egy szélvédőt is egy nosztalgiázó volt katona, miközben barátja fiának adott elő egy airsoft fegyverről – olvasható a rendőrség honlapján. A maglódi férfi szombaton egy baráti összejövetelen volt Budakalászon, ahol néhány ital legurítása után előkerült a fegyver, amellyel a volt katona vendéglátója 11 éves kisfiának tartott bemutatót.

Először az út túloldalán lévő postaládára lőtte ki az ötszáz lőszert tartalmazó tár közel felét. Utána következett egy utcán parkoló autó, ami egy hármas sorozatot kapott. A rendőrségi közlemény szerint a szélvédő reccsenése vetett véget szórakozásának.

©

A kocsi tulajdonosa másnap reggel szembesült pusztítással, s napi teendői elvégzése után értesítette a rendőrséget. A nyomozók gyorsan eljutottak a maglódi vendéghez, aki kihallgatásán beismerte a bűncselekmény elkövetését. Elmondása szerint lövöldözés közben figyelt arra, hogy senkit ne sebesítsen meg, és már meg is bánta a tettét. Vállalta a kár megtérítését.

A 40 éves férfival szemben a Szentendrei Rendőrkapitányság fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

Hozzászólások