szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Müller Cecília és Kiss Róbert tájékoztatott a legfrissebb fejleményekről.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Csütörtökön is megtartotta szokásos online sajtótájékoztatóját az operatív törzs. Ma délelőtt már az Orbán Viktortól ajándék maszkot kapott Müller Cecília tiszti főorvos mellett Kiss Róbert alezredes beszélt.

Kiss bejelentette, folytatódik a határzár, tehát külföldiek csak tranzitáthaladás miatt, vizsgálat után léphetnek be Magyarországra, illetve igazolják a célországba való bejutás biztosítottságát, az előzetesen megadott útvonalról pedig nem szabad letérni. A szabályok betartását a rendőrség ellenőrzi, az elmúlt 24 órában 45 esetben találtak szabályszegést.

Az utazási korlátozások óta 3956 személlyel szemben intézkedett a rendőrség tranzitáthaladási szabályok megszegése miatt.

Müller Cecília emlékeztetett, mától él a kötelező lázmérés az iskolákban, 37,8 fok felett kötelező hazaküldeni a gyerekeket és tanárokat is.

A csütörtök reggeli újabb 16 halottról külön említést tett: “Ez egy nagyon magas szám” – mondta, kérve a hallgatóságot, hogy mindenki vigyázzon nagyon egymásra.

Két újságírói kérdésre válaszoltak. Először elismételték, hogy gyerekekre és felnőttekre is vonatkozik az iskolában mért 37,8 fok, a második kérdésre pedig elmondták,

jelenleg 25 szociális intézményben van jelen a koronavírus, ebből kettő olyan van, ami az első hullámban is érintett volt. A fertőzöttek száma jellemzően egy és öt között mozog, és kórházba sem kellett mindenkinek mennie. Négy olyan intézmény van, ahol húsznál több embert ápolnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Operatív törzs: 49 embert már büntettek, mert nem volt rajtuk maszk

Az összes elvégzett PCR-vizsgálat 3-33 százaléka fizetős, attól függően, melyik laborról van szó. A szülők pedig továbbra sem állíthatnak ki igazolást a gyereküknek, mert a jelenlegi járványhelyzetben csak az orvos tudja megállapítani, hogy fennáll-e a koronavírus-fertőzés gyanúja. A járvány legfrissebb adatairól tartott sajtótájékoztatót Müller Cecília országos tiszti főorvos és az operatív törzs.

December 15-ig fogadják el a lejáró diákigazolványokat a MÁV-nál és a Volánnál

December 15-ig fogadják el a lejáró diákigazolványokat a MÁV-nál és a Volánnál

Szinte vadonatúj 13 éves Bugatti Veyron várja új gazdáját

Szinte vadonatúj 13 éves Bugatti Veyron várja új gazdáját

A lakók 70 százaléka koronavírusos lett egy olasz idősotthonban

A lakók 70 százaléka koronavírusos lett egy olasz idősotthonban