szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Esther de Lange igazította ki a fideszes politikust.

Esther de Lange holland néppárti EP-képviselő is beszállt Deutsch Tamás és a Fidesz csatájába az Európai Néppárttal. Deutsch korábban a Gestapót emlegette Manfred Weber azon állítására, amely szerint Orbán Viktornak nem kell félnie a jogállamisági követelményektől, ha tényleg szabad a média és független az igazságszolgáltatás Magyarországon.

A Fidesz európai parlamenti képviselője úgy fogalmazott az ATV-ben: „Ha nincs semmi takargatnivalód, akkor nem kell félned. Én jól emlékszem, hogy a Gestapónak és az ÁVO-nak ugyanez volt a jelszava. Ezt mondták. Mintha az lenne a történelmi tapasztalata az abban az időben Németországban és Magyarországon élőknek, hogy azoknak is tömegesen volt félnivalójuk, akiknek nem volt semmifajta takargatnivalója nem volt.”

Lange most leírta, szerinte mi a különbség mégis a náci és a kommunista uralom, és az Európai Unió között:

A különbség Európa kommunizmus és nácizmus alatti sötét napjai és az uniónk között pontosan a jogállamiság. Független bírók, a szólás- és a médiaszabadság, valamint védelme a véletlenszerű, vagy haveri alapon hozott döntésektől. Nem fogjuk feladni a jogállamiságot.”

A Fidesz és a Néppárt viszonya a jogállamisági-költségvetési vitával új mélypontot ért el: a Sargentini-jelentést a pártcsalád frakcióvezetője, Manfred Weber is támogatta a néppárti képviselők kétharmadával együtt, most pedig abból van nagy probléma, hogy Orbánék megvétózzák az EU-s költségvetést azért, mert az unió elfogadta és kötelező érvényűvé tette a jogállamisági feltételrendszert.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Utcán is kipróbálták az 5 perc alatt feltölthető villanymotoros hiperautót

Utcán is kipróbálták az 5 perc alatt feltölthető villanymotoros hiperautót

Pozitív lett a portugál pénzügyminiszter tesztje

Pozitív lett a portugál pénzügyminiszter tesztje

Ezekkel a számokkal lehetett nyerni az ötös lottón

Ezekkel a számokkal lehetett nyerni az ötös lottón