Aki gyors, ingyen teszteltetheti magát karácsony előtt Budapesten

Aki gyors, ingyen teszteltetheti magát karácsony előtt Budapesten

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Fővárosi Önkormányzat adja a teszteket, 5 ezer budapesti élhet a lehetőséggel.

Előzetes regisztráció után 5 ezer budapesti teszteltetheti le magát december 19. és 23. között - jelentette be a Főpolgármesteri Hivatal. Ennyi antigén teszt áll ugyanis rendelkezésre. A szűréseket négy helyszínen, a belvárosi Városháza parkban, a Széna téren, a Keleti pályaudvarnál és az Etele téri metrókijáratnál végzik majd, az eredményt fél órán belül megtudják.

Tudják, hogy ennyi teszt nem elég, Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-on azt írta, „Budapestnek általános, mindenkire kiterjedő tesztelésre sajnos sem kapacitása, sem forrásai nincsenek”, az államnak viszont igen. Karácsony szerint „a járvány kezdete óta a kormány szinte minden előremutató, a járvány terjedését megállítani hivatott lépésben Budapestet követte”, abban bízik, ezúttal is ez történik majd.

A Főpolgármesteri Hivatal hozzátette, csaknem 50 ezer antigén tesztet adtak át eddig a kerületi önkormányzatoknak, és hamarosan elkezdik szűrni a legfontosabb közszolgálati feladatokat biztosító munkavállalókat is. A tesztelési programot 100 ezer gyorsteszttel indították, de többen beszálltak a program finanszírozásába, aminek köszönhetően 539 millió forint gyűlt össze. A legnagyobb adomány a Nyílt Társadalomért Alapítványtól érkezett, de az OTP Bank is segített, igaz, ők nem pénzzel, hanem 10 ezer gyorsteszttel.

Arról, hogy milyen módon mentheti meg a teszt a karácsonyt itt olvashat bővebben.

(Kiemelt képünk illusztráció!)

Hozzászólások