Nincs felelőse a négy ember halálát okozó dombóvári tragédiának

Nincs felelőse a négy ember halálát okozó dombóvári tragédiának

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy fa dőlt rá 2018 nyarán egy autóra, amiben egy öttagú család utazott. A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény.

Egy kisvaszari család négy tagja vesztette életét még 2018 nyarán Dombóváron, amikor a heves vihar következtében egy negyven méteres fa dőlt rá az autójukra.

A család a dombóvári kórházba ment, onnan tartottak visszafelé, amikor a tragédia történt. A család ötödik tagja, aki szintén az autóban ült, túlélte a tragédiát, de megsérült.

A rendőrség több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett emberölés miatt indított nyomozást, aztán az eljárást 2019 áprilisában megszüntette bűncselekmény hiányában.

A Telex cikke szerint arra hivatkoztak, hogy az ingatlanon, ahol a fa is állt, nem írták elő a tulajdonosnak a növények, így a fák teljes körű szakértői felmérését, szövetszerkezeti vizsgálatát. Ugyanakkor a rendőrség által kirendelt erdőmérnök-szakértő szerint lehetett látni, hogy a közel 40 méteres fa egy nagyobb vihart már aligha vészelne át, a gyökere el van korhadva.

A baleset után a dombóvári önkormányzat azt nyilatkozta, hogy a fa állami tulajdonú és kezelésű területen állt, így nincs felelősségük a tragédiában. A felelősséget viszont a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) sem ismerte el.

A lap szerint a balesetet túlélő nő ügyvédje panasszal élt, az ügyészség pedig további nyomozásra utasította a rendőrséget. Tavaly februárban azonban ismét megszüntették a nyomozást, a rendőrség ismét arra jutott, hogy nem történt bűncselekmény. Ez ellen az ügyvéd ismét panasszal élt, de ezt az ügyészség már elutasította.

A Telexnek a Tolna Megyei Főügyészség azt írta, hogy a nyomozó hatóság igen széles körű és alapos nyomozást folytatott le, melynek eredményeként megalapozott döntést hozott.

Hozzászólások