szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A fiatalokért felelős helyettes államtitkár azt mondja, nem hátráltatja, hogy nincs diplomája, de azért szeretné megszerezni.

„Nem kell olyan munkákat végeznem, amihez komoly szakmai végzettség kell. A diplomám hiánya nem hátráltat” – a Népszava beszámolója szerint így írta le feladatait Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár az ELTE Politológus Műhelyének online beszélgetésén. A lap ugyanakkor megjegyezte, hogy a beszélgetés egy másik pontján Rácz – korábbi kijelentésének ellentmondva – hangsúlyozta, hogy a törvény is szakmai felsővezetőként határozza meg a helyettes államtitkári pozícióját.

2019-ben törvényt módosítottak azért, hogy megfelelő diploma hiányában betölthesse a posztot, a helyettes államtitkár a Népszava szerint most mégis arról beszélt: nem tekint magára politikai kinevezettként.

Arról is beszélt, hogy szeretné megszerezni jogi diplomáját, hogy „komplexen láthassa át” a problémákat. Amikor arról kérdezték, hogyan látja hosszú távú karrierjét, a beszámoló szerint úgy felelt: szívesen foglalkozna nemzetközi joggal, külszolgálati munkát is vállalna diplomata vagy nagyköveti szinten.

Az elmúlt egy év legnagyobb eredményének azt nevezte, hogy a 25 éven aluliak jövő januártól személyijövedelemadó-mentességet kapnak a kormánytól.

A Népszava emlékeztetett, hogy Ráczot a helyettes államtitkári posztra Novák Katalin egykori családügyi államtitkár, mostani miniszter kérte fel, miután szoros szakmai együttműködésük volt még az ENSZ ifjúságügyi programjában.

A lap megjegyezte: a mostani beszélgetésnek jelentőséget adott, hogy Rácz korábban kerülte a nyilvánosságot, és ha a sajtó véletlenül mégis tudomást szerzett valamely programjáról, a helyszínen nem válaszolt a kinevezésére és a feladataira vonatkozó kérdésekre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fradi–Újpest: Öt szurkoló ellen indult eljárás

Fradi–Újpest: Öt szurkoló ellen indult eljárás

Zivatarokra, felhőszakadásra figyelmeztetnek országszerte

Zivatarokra, felhőszakadásra figyelmeztetnek országszerte

Megnéztük, mire megy el az a hatezer milliárd, amit a kormány az EU-tól kért a járvány utáni helyreállításra

Megnéztük, mire megy el az a hatezer milliárd, amit a kormány az EU-tól kért a járvány utáni helyreállításra