A Momentum elnöke Jakab Pétert kritizálta az egynemű párok örökbefogadásáról alkotott véleménye miatt

A Momentum elnöke Jakab Pétert kritizálta az egynemű párok örökbefogadásáról alkotott véleménye miatt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Fekete-Győr Andrásnak nem tetszik, amit a Jobbik elnöke mondott.

Egy nagyon konzervatív álláspontot próbált megfogalmazni, ami aztán nagyon bántóra sikerült. Bántó és helytelen álláspont, mert nem szabad azt üzenni, hogy egy gyerek inkább intézményben, ne pedig egy szerető, törődő, akár két azonos nemű szülőből álló családban nőjön fel

– mondta Fekete-Győr András. A Momentum elnöke arra reagált, hogy Jakab Péter a Telexnek adott interjújában azt mondta az egynemű párok örökbefogadásáról, hogy ő egy konzervatív álláspontot képvisel és soha nem fog azért küzdeni, hogy egy gyereknek három apja legyen.

"Ezért fogalmaztam nagyon sarkosan, mert nekem a család az egy apából és egy anyából áll a gyermek érdekében. Hallok olyan megközelítéseket, hogy miért vegyük el egy meleg pártól azt a lehetőséget, hogy nekik gyermekük legyen, de nem mi, hanem a természet rendeltetett úgy, hogy egy apának egy anyától lehet gyermeke, és ebből a szempontból a gyermek érdeke a legelső" – mondta Jakab.

Jakab Péter: Tetszik az embereknek, hogy valaki odamegy, és belemondja az igazságot a kedves vezető arcába

A Jobbik elnöke azt vallja, ha eszik egy jó nokedlis paprikás krumplit, "akkor pont elengedem magam". A whiskey-t nem szereti, a Fidesz pedig nem egy nemzeti párt szerinte.

Fekete-Győr szerint nincs annál konzervatívabb dolog, mint "amikor két, egymást szerető ember hajlandó összekötni az életét, hogy közösen alapítsanak családot, hogy aztán közösen, nem individuumként, hanem családként nézzenek szembe a világ kihívásaival."

Mind a Momentum, mind a Jobbik elnöke bejelentkezett az előválasztásra az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltségéért. Fekete-Győr András szerint meglepő lehet, hogy két szövetséges párt elnöke egy ilyen fontos kérdésben egymással szemben foglal állást, de a viták szerinte az előválasztáson természetesek. "Bármiben is van köztünk egyet nem értés, Jakab Péter a harcostársam, és az is marad – és ha ő nyeri az előválasztást, vállt vállnak vetve fogok vele küzdeni az Orbán-rendszer eltakarítása érdekében" – írja a közleményében.

Hozzászólások