A "magyar konzervativizmus gondolatát" terjeszti majd külföldön egy új magyar folyóirat

A "magyar konzervativizmus gondolatát" terjeszti majd külföldön egy új magyar folyóirat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az első, 130 oldalas szám április 15-én jelenik meg.

A „konzervatív építkezés magyar álláspontját” szeretné közvetíteni az itthon és nemzetközileg is terjesztett folyóirat, a Hungarian Conservative – írta a Kreatív.

A lap első, 130 oldalas száma április 15-én jelenik meg, 2990 forintba fog kerülni. A kéthavonta megjelenő kiadványban olvasható cikkek eleinte a hungarianconservative.com-on is elérhetőek lesznek. A lap ezután viszont „az angolszász modell szerint működik majd, vagyis lesznek ingyenes és lesznek paywall mögül elérhető cikkek” is – írták a Kreatív kérdésére, amely szerint az első lapban hirdetés sincs.

A portál a szerkesztőség létszámára is rákérdezett, amire azt a választ kapták, hogy „az állandó szerkesztőséget néhány fős szerkesztői és fordítói csapat alkotja, a külsős munkatársak cikkírók”.

A lap elsősorban tájékozódási felületet adna „hasonlóan gondolkodóknak, politikai és üzleti döntéshozóknak”. Az első számhoz kapcsolódó közlemény Kiss István főszerkesztő-helyettest is idézi, aki szerint leginkább a magyar nemzeti értékek és a magyarság karakterét szeretnék átadni. „Célunk, hogy kialakítsunk egy olyan Magyarország- és V4-központú írói bázist, szellemi műhelyt, amelynek tagjai kiválóan boldogulnak az angol nyelvi környezetben is, valamint hatékonyan képviselik és továbbítják a magyar konzervativizmus gondolatát” – fogalmaz Kiss.

A Kreatív szerint a lap kiadója a 2010-ben alapított BL Nonprofit Kft., amely a közpénzből milliárdokkal finanszírozott Batthyány Lajos Alapítványhoz kötődik.

Hozzászólások