Hétfőtől időpontfoglalás nélkül is lehet védettségi igazolványokkal kapcsolatos ügyeket intézni a kormányablakoknál

Hétfőtől időpontfoglalás nélkül is lehet védettségi igazolványokkal kapcsolatos ügyeket intézni a kormányablakoknál

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az RTL Klub információ szerint jövő héttől nem kell várni a szabad időpontokra, ha a kártyával kapcsolatban szeretnénk intézkedni.

Szombat óta a védettségi igazolványokkal rendelkezők számára valamelyest szabadabb lett az élet, az RTL Híradónak viszont több néző is arról panaszkodott, hogy hiába kapták már meg rég az oltásukat, a kártya még nem jutott el hozzájuk.

Az egyik egészségügyi dolgozó néző a műsorban elmondta: januári oltása óta hiába várja a védettséget igazoló kártyát, és eredmény nélkül fordult a hivatalokhoz, így pedig nem tudja kihasználni a beoltottaknak járó előnyöket.

A Híradó arra is felhívta a figyelmet, hogy a védetteknek járó kedvezményeket azok a magyarok sem élvezhetik automatikusan, akik külföldön kapták meg az oltást, az ő igazolásukat ugyanis nem fogadják el a magyar hatóságok. Az egyik néző Ausztriában kapta meg az oltását, ő a híradónak azt mesélte, nemrég ellenanyag-vizsgálatra kellett mennie, és csak ezzel mehetett el az egyik kormányablakba, hogy itthon is érvényesítsék a védettségi igazolványát. A kormányablakokban viszont alig van szabad időpont - tette hozzá a híradó.

Az RTL megkereste az Operatív Törzset az üggyel kapcsolatban, ahonnan azt a választ kapták: a védettségi igazolvánnyal kapcsolatos ügyintézés céljából május 3-ától, azaz hétfőtől már időpontfoglalás nélkül is felkereshetők a kormányablakok.