szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Van, hogy az ember talál egy vonzó állást, megfelelőek a feltételek, jó a feladat, tűrhető az elhelyezés, a potenciális főnökök és kollégák is elfogadhatónak mutatkoznak, de még ott van a pénz, ami mindent felboríthat. Mit lehet tenni, ha nem ismerjük pontosan saját piaci árfolyamunkat, s a munkaadó fizetési lehetőségeit?

A legegyszerűbb az internetről információkat gyűjteni, mert nem igazán szorulunk rá mások segítségére. Ennek megvan az az előnye, hogy mások nem befolyásolnak bennünket az ítéletünkben. Ugyanakkor nem fogunk tudni a rejtett lehetőségekről, és a buktatókról sem. De feltételezve, hogy több tárul a szemünk elé, mint ami nem, érdemes belevágni egy ilyen keresésbe. Annál is inkább, mert ma már megtalálhatók a magyar munkaerőpiac adatait összehasonlító online szolgáltatások is. Még pontosabb képet lehet nyerni, ha az állásajánlatokban szereplő képzettségi kritériumokat, s a hozzájuk csatolt jövedelmi csomagokat megvizsgáljuk. Ezekből elég sok akad szerte a magyar weben. Némi kutakodás után lehetőség van rá, hogy ki-ki elhelyezze magát a képességbeli, képzettségi, tapasztalati, iparági és persze fizetési-jövedelmi koordináták alkotta térben.

Egy másik lehetőség, hogy a sajtóban időről-időre megjelenő fizetésekről szóló publikációk alapján ítéljük meg saját lehetőségeinket. Ezek az elemzések azonban többnyire túl általánosak a konkrét bérmegbeszélésekhez, de igen jó iparági hátteret adhatnak.

A következő lehetőség a személyes kutatás elvégzése. Ez nem áll másból, mint a kompetensnek tartott ismerőseink megkérdezéséből. Persze az a legjobb, ha vannak olyan kapcsolataink, akik az adott cégen belülről adhatnak tudósítást arról, hogy a megcélzott pozícióban milyenek a fizetési feltételek. Ennek híján a konkurencia adatai is jók. He ezekhez sem jutunk hozzá, akkor más üzletben lévő, de hasonló méretű cégek hasonló pozícióiról érdemes adatokat gyűjteni. Ha ez sincs meg, akkor egyszerűen olyan emberek véleményét kell kikérni, akiknek áttekintésük van az adott iparágról, vagy a piac egészében tapasztalható alkalmazási viszonyokról.

Végül, akinek van rá lehetősége, s persze ez a leghatékonyabb módszer, érdemes elmenni fizetési tanácsadóhoz, akinek az a szakmája, hogy ismerje: melyik piacon, melyik cégnél, melyik pozícióban az adott körülmények között milyen személyes kondíciók mellett mekkora fizetési csomag kérhető. A tanácsadó talán még azt is tudja, hogy meddig lehet feszíteni a húrt, melyik jövedelmi elemben lehet magasabb szintet elérni, s melyikben nem. Azaz, milyen lehet az a fizetési struktúra, amelyben megfelelő jövedelmi szintet alkudhatunk ki.

Általában véve azt lehet mondani, hogy felkészületlenül nem szabad beülni egy fizetési tárgyalásra, mert a döntésképtelenség (viszonyítási alap híján egy gyorsan előállhat) általában véve is ronthatja a jelölt megítélését. De nem kell a felkészülést fetisizálni. Az interneten elérhető információk segítségével, s néhány ismerős tanácsait figyelembe véve már elég muníciónk lehet ahhoz, hogy józan tárgyalással elérhessük, amit szeretnénk.

hvg.hu Gazdaság

Fizetési ranglista: a magyar bérek lemaradtak

Csökkennek a fizetések közötti különbségek Európában, miután a leggazdagabb államok alkalmazkodtak a bérversenyhez, a szegényebb országokban pedig a gazdasági növekedés és a külföldi tőke beáramlásának fokozódása miatt nőttek a keresetek – írja legfrissebb jelentésében az Európai Munkáltatók Szövetsége (FedEE). A magyar bérek a lista utolsó előtti csoportjában találhatók.

Karrier

Hogyan érhetsz el magasabb fizetést? Tárgyalási szempontok

Az állásinterjúk, munkavállalási tárgyalások sajátos a jelöltet és az alkalmazót egymást kerülgetésére kényszerítő koreográfiája szerint zajlanak. Az alábbi tanácsok pályakezdőknek és tapasztaltabb munkavállalóknak egyaránt segítenek a jó munkaadó, a magasabb fizetés és a kölcsönös elégedettség megtalálásában.

Meixner Zoltán (hvg.hu) Karrier

Így kérhetsz eredményesen fizetésemelést

Különösebb közvélemény-kutatás nélkül is bízvást állítható, hogy a legtöbben hisznek abban, hogy magasabb fizetést is megérdemelnének, mint amennyivel pillanatnyilag kénytelenek beérni. De nincs bátorságuk emelést kérni, mert nem tudják, hogy miként is tehetnének ilyesmit a kategorikus visszautasítás veszélye nélkül.

hvg.hu Karrier

Fizetéskalkulátor: a pesti informatikusok nettó 240 ezret keresnek

A NetAcademia Oktatóközpont az informatikában dolgozó szakemberek számára elindította „FizuFigyelő” nevű ingyenes fizetéskalkulátor szolgáltatását. A cég honlapján elérhető fizetésszámoló program az informatikusok bér- és juttatás szintjéről ad tájékoztatást, méghozzá beosztásra, földrajzi helyre, illetve cégméretre lebontva.

Két román légióst rúgott ki a Kisvárda, mert hazalógtak

Két román légióst rúgott ki a Kisvárda, mert hazalógtak

Mégsem koronavírusos az érdi idősotthon lakója, feloldották a karantént

Mégsem koronavírusos az érdi idősotthon lakója, feloldották a karantént

Pár hónapon belül gondok lehetnek a Netflixnél

Pár hónapon belül gondok lehetnek a Netflixnél