A multikról köztudott, hogy nem működtetnek megfelelően hatékony vállalati szervezeteket, legalább is helyben ez így látszik. Mégis alkalmazott módszereik, bármennyire is merevnek, ésszerűtlennek vagy pazarlónak tűnnek, globálisan nagyon is működőképesek. Hogyan lehet ebben a környezetben jól boldogulni?

Egy nemzetközi nagyvállalat magyarországi részlegének vezetője pár éve azzal találta szembe magát, hogy a társaság legfelső vezetőjét az igazgatóság elmozdította a helyéről, s egy új embert ültetett oda. Ez a változás a magyar igazgatónak kifejezetten tragikusnak tűnt, mert hosszú évek munkájával szinte már baráti kapcsolatba került amerikai főnökével, aki egyfajta védőernyőt nyújtott számára a cégen belül. Például szabadon kezdeményezhetett új projekteket Magyarországon, kisebb nagyobb kísérleteket tehetett új termékek bevezetésére a piacon, s az sem volt baj, ha olykor máskor tévedett.

Ez még a kisebb baj lett volna, de az új főnök – egy keményfejű amerikai ír – abban a hírben állt, hogy ki nem állhatja a kelet-európaiakat (akik közé természetesen a magyarok is be voltak sorolva), s számítani lehetett rá, hogy szorosabbra húzza a gyeplőt. A következő vállalati vezetőknek szervezett értekezleten aztán kiderült, hogy a szóbeszéd véres valóság, s kemény idők következhetnek a szigorú és a racionalizálás jegyében a cég minden egyes részlegénél egységes elvek bevezetésére készülő új vezér alatt. A meetingen látnivalóan egyetlen kolléga volt fesztelen, ő az írországi részleget vezette. Tehette, mert régóta jóban volt az új vezetővel, nem úgy a leváltottal. Így az új felállás neki valódi megkönnyebbülést okozott.

Korábbi nehézségei abból fakadtak, hogy egy merőben újszerű internetes szolgáltatást szeretett volna bevezetni a cég minél több egységénél, de erre kevés fogadókészséget talált a korábbi vezetésnél, sőt kifejezetten nehezményezték az efféle „játékokra” elpazarolt időt. Most viszont úgy látszott, hogy a projekt zöld jelzést kap. A magyar igazgató azonnal felismerte a menekülés útját. Megbeszélte ír kollégájával, hogy a szolgáltatást Magyarországon is bevezetik, amilyen gyorsan csak lehet. S valóban a magyar cég pár hónap alatt sikeres referenciahellyé vált, s a nagyfőnök dicséretet ír és magyar részről egyaránt sikerült bezsebelni, sőt a folytatásra még bíztatást is kaptak. A magyar igazgató leváltásának gondolata soha többé nem merült fel, sőt újabb megbízásokat kapott új termékekkel és szolgáltatásokkal való próbálkozásokra a kompakt és jól elemezhető magyar tesztpiacon.

A fenti eset – és nem csak igazgatói szinten – jól mutatja, hogy a nagy szervezeteken belül a megfelelő személyes (de gyakorta nemzetközi) kapcsolatok megtalálása az egyik legfontosabb karriertényező. Mindig készen kell állni megtalálni barátaink ellenségeit és ellenségeink barátait.

hvg.hu Karrier

Játékkal játszva érvényesülhetsz

A munkahelyeken egyre jobban terjednek a kikapcsolódást célzó játékok. Ugyan félkarú rablókat még nem szereltek fel, de vannak csocsó-, billiárd- és ping-pong-asztalok, sőt néhány helyen konditermek is, s van, ahol tornatermet bérelnek egy kis közös focizáshoz, kosarazáshoz. A játék frissítő- és szociális hatásai igen pozitívak lehetnek a benne résztvevők számára, ha néhány szabályt sikerül betartani.

hvg.hu Karrier

Ne égesd fel a hidakat, ha távozol a munkahelyről

Felmérések szerint a dolgozók átlagosan 6-7 alkalommal váltanak munkahelyet karrierjük folyamán. Az alábbi tanácsok segítségével biztosíthatod, hogy távozásod után is jó színben tűnsz fel egykori főnökeid és kollégáid előtt.

hvg.hu Karrier

Személyi problémák kezelése a munkahelyen

Barátságtalan kollégák? Nemtörődöm főnök? Az ilyen és ehhez hasonló problémáknak megvan az ellenszere, némi taktikázás és odafigyelés formájában. Tippjeink segítségével még a legszúrósabb kolléga is megszelidíthető.

hvg.hu Karrier

Növeld saját munkahelyi értékedet

Mennyire jól és mennyire hatékonyan dolgozol? A legjobb tudásod szerint tevékenykedsz? Mindig kész vagy a határidőig? A szükséges minimumot hozod, vagy te vagy a legszorgosabb a cégnél? Ezek a kérdések komolyan foglalkoztatják a munkaadódat. Mi a válaszod?

Megmotozták és eljárást indítottak a Momentum politikusa ellen

Megmotozták és eljárást indítottak a Momentum politikusa ellen

Megérkezett a havazás az országba

Megérkezett a havazás az országba

Sikerült lelassítani a szklerózis multiplex súlyosbodását

Sikerült lelassítani a szklerózis multiplex súlyosbodását

Heves havas: Hóban debütált az 530 lovas Audi sportkombi

Heves havas: Hóban debütált az 530 lovas Audi sportkombi

Holtverseny A Dal első válogatóján

Holtverseny A Dal első válogatóján

Elsüllyedt egy menekülteket szállító csónak, 120 ember tűnt el

Elsüllyedt egy menekülteket szállító csónak, 120 ember tűnt el