szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A munkahelyi váz- és izomrendszeri megbetegedésekkel foglalkozik a munkahelyi biztonság és egészségvédelem európai hete, amelyet 2007. október 22-26. között rendez meg az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség.

URLguru

További hasznos weblapokat szeretne a témában? Esetleg Ön osztana meg másokkal érdekes linkeket? Kattintson az URLguru.hu oldalra!

A váz- és izomrendszeri megbetegedések Európában a leggyakoribb, munkához kötődő egészségügyi problémának számítanak, munkavállalók millióit érintik. Az EU 27 tagállamában a munkavállalók 25 százaléka panaszkodik hátfájásról, és 23 százalékuk számol be izomfájdalmakról. A kockázat a munka tempójával, a megelégedettség alacsony szintjével, a magas munkahelyi követelményekkel és a munkahelyi stresszel együtt nő.

A váz- és izomrendszeri megbetegedések csökkentik a cég nyereségességét, egyben növelik a kormány szociális költségeit - véli az ügynökség.

Az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökséget az Európai Unió hozta létre, hogy segítséget nyújtson a munkahelyi biztonság és egészségvédelem területén jelentkező információs igények kielégítésében.

László Éva Lilla Karrier

Rendőrsztori: bilincs, szonda készenlétben

Sokan kígyót-békát kiabálnak a rendőrökre, ha elterelik a forgalmat, szerencsétlen flótásként vagy közellenségként tüntetik fel őket, amikor a helyszínt biztosítják egy-egy rendezvényen, tüntetésen. A „bunkó”, „béna” vagy „dilettáns” jelző ma már elcsépelt kedveskedésnek számít, ha rendőr van a placcon. Hogyan látja mindezt a szidalmazott fél? Milyen teendői, kötelezettségei vannak a Forgalombiztonsági Osztály járőreinek nap mint nap? Bírságolás, traffipax, szondáztatás? A hvg.hu belesett a kulisszák mögé - végigkövettünk egy műszakot szolgálatkezdéstől a végéig.

László Éva Lilla Karrier

„Bűzben és mocsokban fetrengsz évekig”

Éhezés, mocsok, emberhez méltatlan körülmények: vizeletszagú zug valamelyik aluljáróban vagy kapualjban, ahol dobozokon, rongyokban, olcsó felesekkel a gyomrukban elvackolhatják magukat, kizárva a világot, ami köp rájuk – mindaz, ami a hajléktalanoknak, vagy ahogy a köznyelv nevezi őket, a „csöviknek” osztályrészül jut. Legtöbbjük megpróbál kitörni az ördögi körből: átmeneti szállóba költözik. Egyre nő azok száma, akik munkát keresnek és tanfolyamra járnak, képezik magukat. Utánanéztünk, hol és mit tanulhatnak.

Mészáros közel 10 milliárdért javíthatja az ivóvízminőséget Gödön

Mészáros közel 10 milliárdért javíthatja az ivóvízminőséget Gödön

Radar360: Fókuszban a Szájer-ügy

Radar360: Fókuszban a Szájer-ügy

Deutsch állítja, azért akarják kizárni a néppárti frakcióból, mert kritizálni mert

Deutsch állítja, azért akarják kizárni a néppárti frakcióból, mert kritizálni mert