Több mint 3 ezer fős leépítés a ThyssenKrupp csoportnál

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A ThyssenKrupp, a legnagyobb német acélipari konszern radikális szerkezeti váltása során több mint 3 ezer munkahelyet számol fel - értesült a Financial Times Deutschland.

A lap pénteki számában azt írja, hogy az összlétszám mintegy 1,5 százalékát érintő létszámleépítést az acél-, az autóipari beszállítói és a hajóipari szektorban hajtják végre, ezen belül 2 ezer állást az acélipari részlegeknél számolnak fel. A hajóipari szektorban ezer munkahely, az autóipari beszállítóknál több száz állás szűnik meg. Az irányításban is több száz munkahelyet építenek le. A létszámleépítést a visszaeső kereslet miatt kénytelenek végrehajtani.

A ThyssenKrupp az átalakítások révén évi 500 millió euróig terjedő összeget kíván megtakarítani. Egyebek között az eddig öt helyett két részlegbe szervezik át a csoportot, a csoport igazgatótanácsának létszámát pedig három fővel ötre csökkentik. A lap értesülése szerint a nemesacélgyártó részleget a csoport a finn Outokumpu céggel meglévő vegyesvállalatba csoportosítja át.

A csoport a napokban közölte, hogy az idén veszteségre számít döntően az autó-és a hajóipari megrendelők igényeinek visszaesése miatt.