Stabilizálódott a foglalkoztatottak száma az euróövezetben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Hat egymást követő negyedéves csökkenés után stabilizálódni látszik a foglalkoztatási helyzet az euróövezetben 2010 első negyedévének adatai szerint annak jeleként, hogy a lassú gazdasági javulás kezd átgyűrűzni a munkaerőpiacra is - derül ki az Eurostat kedden közzétett kimutatásából.

A foglalkoztatottak száma a 16 tagországot magában foglaló euróövezetben az idei első negyedévben az előző negyedévhez képest stabilan tartotta magát, de 1,2 százalékkal csökkent a tavalyi első negyedévihez képest, ami sorban a hatodik egymást követő negyedéves csökkenés éves bázison. A 27 tagállamot számláló Európai Unóban (EU) a foglalkoztatottak száma az idei első negyedévben a tavalyi negyedik negyedévhez képest 0,2 százalékkal, 455 ezer fővel csökkent, 2009 első negyedévéhez képest pedig 1,5 százalékkal.

A tavalyi negyedik negyedévben a harmadik negyedévhez képest az euróövezetben még 0,2 százalékkal, az EU-ban 0,3 százalékkal csökkent, 2009 első negyedévéhez képest pedig 2,0, illetve 2,1 százalékkal csökkent a foglalkoztatottak száma. Szezonálisan kiigazítva az idei első negyedévben 144,3 milliót tett ki az euróövezetben foglalkoztatottak száma és 220,5 milliót az EU-ban foglalkoztatottak száma.