szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szlovákiában minimálisan csökkent a munkanélküliség augusztusban, a ráta továbbra is magas - közölte az ország munkaügyi hivatala hétfőn.

Az augusztusi munkanélküliségi ráta 12,19 százalékra mérséklődött a júliusi 12,33 százalékról Szlovákiában. Egy évvel korábban ugyanebben az időszakban 12,05 százalékos volt a munkanélküliség. Augusztusban 327 467 nyilvántartott munkanélküli volt a júliusi 331 225 után az 5,45 millió lakosú euróövezeti országban.

Szlovákiában a munkanélküliség egy éves emelkedés után márciusban kezdett csökkenni, akkor 12,88 százalék volt a mutató. Éves szinten tavaly 12,1 százalékra emelkedett a ráta, ami 2,5 százalékponttal volt magasabb mint 2008-ban. Míg 2008-ban átlagosan 258 ezren voltak munka nélkül Szlovákiában, addig tavaly már 324 ezren.

MTI Karrier

65 év lesz a nyugdíjkorhatár Romániában 2030-tól

A nyugdíjkorhatár mind a férfiak, mind a nők esetében 65 év lesz 2030-től, a nyugdíjpont értéke nem növekszik, az eddig kirívóan magas nyugdíjban részesülő közalkalmazottakat pedig az egységes nyugdíjazási rendszerbe sorolják, megszüntetve kiváltságaikat - ezek a fő pontjai a román képviselőház által megszavazott nyugdíjtörvénynek.

MTI Itthon

Hazai munkahelyeket is érint a WHO dohányszabálya a termelők szerint

Magyarországon mintegy tízezer, világszerte pedig több millió dohánytermelő megélhetését veszélyezteti az Egészségügyi Világszervezet (WHO) dohánytermék-adalékanyagokra vonatkozó, előkészületben lévő szabályozása (FCTC) - írta közleményében a Magyar Dohánytermelők Országos Szövetsége (MADOSZ).

"A klímaváltozás ellen nincs vakcina" - Több ezer tudós figyelmeztet a globális felmelegedésre

"A klímaváltozás ellen nincs vakcina" - Több ezer tudós figyelmeztet a globális felmelegedésre

A Központ mellett egy másik helyet is bezártak a bulinegyedben

A Központ mellett egy másik helyet is bezártak a bulinegyedben

Bukarest hétfőtől újranyit

Bukarest hétfőtől újranyit