szerző:
Index
Tetszett a cikk?

A TV2 Mokka című reggeli műsorában Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár arra nem adott egyértelmű magyarázatot, hogy a rektorok egyzetetésére miért nem hívták meg Mészárost - írja az Index.

A Budapesti Corvinus Egyetemre szükség van, és meg is fog maradni - jelentette ki az oktatási államtitkár a TV2 Mokka című műsorában pénteken. Hoffmann Rózsa azt mondta, "teljes félreértése" volt a szándékuknak az a megjelent sok hír, amelyek szerint a Corvinust be fogják zárni. Ilyen rossz ötlete nem születhet senkinek, aki az oktatással foglalkozik - jelentette ki.

Jelezte: az intézmény vezetőjével a jövő héten találkozik. Arra a kérdésre, hogy milyen formában működik majd tovább az egyetem, azt mondta: ez elválik majd, folynak a konzultációk. Megnézik, van-e értelme egyáltalán egy új egyetemi struktúra kialakításának. Nincs eldöntve semmi - hangsúlyozta, hozzátéve, az új egyetemi struktúrával kapcsolatos kérdésekre néhány hét múlva tud válaszolni, de az is lehet, hogy a végső válasz csak a törvénnyel születik meg. Hoffmann Rózsa ugyanakkor azt is mondta, hogy jelenleg 201 helyszínen mintegy 160 karon folyik képzés 29 állami intézményben, ez egy 10 milliós országban soknak tűnik.

A kormány felsőoktatási átalakítási tervei szerdán szivárogtak ki, ezek szerint az állam a jövőben csak 12 egyetem fenntartását finanszírozná. A kiszivárgott listán nem szerepelt az egyik legnagyobb hírű, nemzetközileg is elismert magyar egyetem, a most Corvinusnak hívott Közgáz. Az egyetem megszüntetésére vonatkozó terv gyanúját erősítette, hogy Hoffman egyeztetésre hívta a 12 megmaradó egyetem rektorát, de Mészáros Tamást, a Corvinus rektorát nem.

Hoffman Rózsa a Mokkában az Index szerint arra, hogy az egyeztetésre miért nem hívták meg Mészárost, nem adott egyértelmű magyarázatot.

Egyetemi napok a Corvinuson.
©
Trump: Mindenki nyugodjon le, elmúlik a járvány

Trump: Mindenki nyugodjon le, elmúlik a járvány

Ha az ember felül a pánikvonatra, nehéz leszállni róla

Ha az ember felül a pánikvonatra, nehéz leszállni róla

Lézerrel lőtt egy kínai hadihajó egy amerikai repülőre

Lézerrel lőtt egy kínai hadihajó egy amerikai repülőre