szerző:
MTI-OS
Tetszett a cikk?

Annak tudatában kellett karácsonyoznia idén a Dunaferr jelenlegi és egykori dolgozóinak, hogy a kormánynak nemcsak nincs elképzelése arról, hogy mihez kezdjen a térség foglalkoztatási problémáival - írta közleményben az Együtt-PM politikusa.

Sokak karácsonyát rontotta el a kormány Dunaújvárosban - írta közleményében hétfőn Szabó Zsolt, az Együtt-PM politikusa.

Az Együtt-PM módosító javaslatot nyújtott be a 2014-es költségvetési törvényhez, amely forrásokat biztosított volna a dunaújvárosi térségben munkahelyteremtő programokra, de a kormánypárti parlamenti szavazógépezet leszavazta a javaslatot. Annak tudatában kellett karácsonyoznia idén a Dunaferr jelenlegi és egykori dolgozóinak, hogy a kormánynak nemcsak nincs elképzelése arról, hogy mihez kezdjen a térség foglalkoztatási problémáival, de erőfeszítéseket sem hajlandó tenni azért, hogy legyen – ami elfogadhatatlan - írta.

Ma már joggal vélhetjük úgy, a kormány egy percig sem gondolta komolyan a Dunaferr megmentését, pusztán politikai kommunikációs célokból tárgyalgatott. Sejtettük már akkor is, amikor Varga Mihály délelőtt még arról beszélt, hogy az államosítás szóba sem került, ugyanaznap délután pedig már vételi szándékról nyilatkozott. Mégis mellbevágó a kormányzat hihetetlenül nagy cinizmusa. A kormányzat fölöslegesen keltett hiú reményeket a dolgozókban, akiknek így még fájóbb megélni, hogy rákerültek az elbocsátottak listájára. De azoknak sem könnyű, akik egyelőre maradhatnak - állt a közleményben.

A kormányzat cinizmusán túl a hozzá nem értésének is a bizonyítékát adta azzal, hogy mindmáig képtelennek bizonyult egy középtávú térségfejlesztési program megalkotására. Ezt fokozta azzal, hogy leszavaztatva az Együtt-PM javaslatát, nem nyújt a térségnek pótlólagos forrást munkahelyteremtő programokra - írta Szabó Zsolt.

Orbán: Hiába kéri az EU, nem nyitjuk meg a határainkat

Orbán: Hiába kéri az EU, nem nyitjuk meg a határainkat

Egy idős nő halt meg koronavírusban

Egy idős nő halt meg koronavírusban

Koronavírus: Belgrádban újra rendkívüli helyzetet hirdettek

Koronavírus: Belgrádban újra rendkívüli helyzetet hirdettek