szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Fontos győzelmet aratott a magyar női kézilabda-válogatott Ausztria csapata felett a hazai rendezésű Európa-bajnokság D-csoportjának második fordulójában Győrben, s ezzel egyben biztosította helyét a jövő heti, debreceni középdöntőben. A mérkőzésen Radulovics tizenháromszor volt eredményes, de Sirina kapus is sokat tett a sikerért.

Kiss Szilárd szövetségi kapitány
"Magas szintű mérkőzésen egy erős osztrák csapatot sikerült legyőzni, és ennek örülök. Nagyon készültünk az összecsapásra, mert egy kicsit ijesztő volt, ahogy a rivális csütörtökön nyert a világbajnok francia válogatott ellen. A találkozó elején még kiegyenlített volt a csata, de mi frissebbnek bizonyultunk. Amikor az osztrákok elfáradtak, eldöntöttük a két pont sorsát."
Két osztrák góllal és két kimaradt magyar helyzettel indult a szomszédcsata. Aztán Radulovics egyenlített - többször is -, a túloldalon pedig Logvin percei következtek. A védelmek nem igazán tudták követni a gyors, sokmozgásos támadásokat. Emberelőnyben aztán sikerült átvenni a vezetést (9. perc, 6-5). Az osztrákok megpróbálták fokozni a tempót, nagy rohanás kezdődött, amelyben állandósult az 1-2 gólos előny. 15-11-es vezetésnél aztán a lendület megtört, hat percen át nem sikerült betalálni, így az osztrákok egyenlítettek (15-15). Kiss Szilárd szövetségi kapitány időt kért, és ez hatott annak ellenére, hogy a szünet előtti hajrában Lovászt kiállították (17-15). 

A második félidőt Kindl bombagóljai vezették fel, majd Lovász újra leült a büntetőpadra. Az iram változatlanul óriási volt, és az osztrákok - akik alig cseréltek - kezdtek fáradni. Igaz, Logvin "örök elemmel működött", ő tartotta a lelket a többiekben és adott reményt a társainak. Kindl szenzációs sorozatot produkált: hat lövés, hat találat, s 25-20-ra alakította az állást a 43. percben, majd az osztrákok kezdeményezésére pihenő következett. 

A növekvő különbség (28-21) ellenére nem lehetett megnyugodni, mert utolsó tartalékaikat mozgósították a vendégek. Az ukrán származású Rusnatchenko és az egykoron romániai Rotis Nagy új lendületet adott csapatának. Bohus kiállítása alatt ugyan kicsit csökkent az előny, ám azonos létszám mellett Logvin találataira a hajrában Radulovics mindig válaszolt. 

A fantasztikus közönség előtt játszó hazai gárda megérdemelten nyert a remekül küzdő osztrák alakulat ellen. A magyar csapat a szombati szünnapot követően vasárnap 17 órakor Franciaország ellen lép pályára.
Hazai gazdaság

Kézilabda öt városban

A sovány olimpiai ötödik hely után a szurkolók és a szakmabeliek aranyérmet, a szervezők pedig nyereséget várnak a héten kezdődő női kézilabda Európa-bajnokságon. A rendezvény 450 millió forintos költségvetéséből a Magyar Televízió stábjainak ellátását is finanszírozni kell.

MTI/hvg.hu Női kézilabda Eb

Csütörtökön kezdődik a női kézi Eb

Az aranyérem itthon tartása a célja a magyar női kézilabda-válogatottnak a csütörtökön kezdődő VI. Európa-bajnokságon. A hazai együttes mellett Norvégia, Ukrajna, Oroszország, Szlovénia és Dánia válogatottjának van komoly esélye a dobogóra jutásért vívott harcban. Összefoglalónkból mindent megtudhat a rendezvényről, a csapatokról, az esélyekről.

MTI Női kézilabda Eb

Kézi Eb: csoportok, menetrend

Minden négyes csoportból az első három helyezett jut tovább a középdöntőbe, és magával viszi az egymás elleni eredményeket. A győri és debreceni középdöntőben - továbbjutás esetén ide kerülnek a magyarok - újabb három összecsapás következik. Ezek után az első két-két helyezett vívja az elődöntőt.

Hogyan szélesedett világlátásunk az elmúlt egy év alatt?

Hogyan szélesedett világlátásunk az elmúlt egy év alatt?

Most már ugyanúgy utazhatunk Horvátországba, mint a járvány előtt

Most már ugyanúgy utazhatunk Horvátországba, mint a járvány előtt

Putyin: Annak a képnek, amit a mi sajtónk fest Bidenről, nincs köze a valósághoz

Putyin: Annak a képnek, amit a mi sajtónk fest Bidenről, nincs köze a valósághoz