Borhamisítókat fogtak el a vám- és pénzügyőrök

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Borhamisítókra csaptak le Soltvadkerten a Vám- és Pénzügyőrség munkatársai egy borpalackozással foglalkozó üzemnél, amikor egy magyar tartálykamionnal 36 ezer liter kiforrt cukorcefrét akartak lefejteni - tájékoztatta közleményében Sipos Jenő, a VPOP szóvivője.

A pénzügyőrök két személyt fogtak el a helyszínen, és lefoglalták a kamionnyi hamis bort. A gyanúsítottak kihallgatása után az egyik személyt őrizetbe vették. A hatóság emberei még aznap átvizsgálták azt a Kecskeméthez közeli tanyát is, ahol a cukorcefrét előállították. Az M5 autópálya mellett megbúvó tanya udvarán két 30 ezer literes földalatti tartályt találtak, amelyekből az egyikben még maradt háromezer liter szeszes folyadék.

A borhamisítók a tanya melletti alsó épületben rendezkedtek be, ahonnan előkerült a hamis bor előállításához szükséges mintegy 100 mázsa szerb kristálycukor, 10 ezer liter borseprő szárított sütőélesztő, adalékanyagok, szivattyúk és keverőtartályok, amelyeket a pénzügyőrök lefoglaltak. A tanyán elfogtak egy harmadik férfit is, akiről bebizonyosodott, hogy nemcsak a tanyára vigyázott és kertészkedett, hanem tevékenyen részt vett a borhamisítók munkájában. Őt is gyanúsítottként hallgatták ki a nap folyamán - áll a közleményben. A csaknem 40 liter alkoholos folyadék után a várható jövedéki bírság összege elérheti, vagy akár meg is haladhatja a 100 millió forintot.