Wienerberger: gyárbezárások, 40 százalékos leépítés

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ecoline.hu

Az általános gazdasági és pénzügyi válság-, valamint az...

Az általános gazdasági és pénzügyi válság-, valamint az elmaradó-, a konjunktúra élénkítését célzó intézkedések miatt a magyar lakásépítési piac 2009-ben drasztikusan csökkent. A magyar téglagyárak termelői kapacitásainak kihasználtsága egyre kisebb, mert a belföldi kereslet becslések szerint 40 százalékkal esett vissza,  és csökkent az exportpiacokra - Romániába és Ukrajnába - irányuló szállítmányok mennyisége is.
 
A Wienerberger AG magyarországi leányvállalata, a 12 téglagyárral rendelkező, piacvezető Wienerberger Téglaipari zRt. úgy döntött, hogy az időleges termelési leállások időszaka után a gyártási kapacitásait hozzá kell igazítania a megváltozott piaci körülményekhez, a szükséges mértékben csökkentve ezzel a költségeit.
 
A Sopronban, Bátaszéken és a Békéscsabán lévő üzemekben leáll a téglagyártás. Ezekben a gyárakban folyamatos lesz a műszaki állagmegóvás azért, hogy a piaci környezet javulása esetén bármikor újra üzembe lehessen helyezni őket. A piac zökkenőmentes ellátása érdekében a gyárakban továbbra is folyik majd terméktárolás és végeznek értékesítési tevékenységet is.
 
Az Abonyban, Kisbéren és Mezőtúron lévő téglagyárakat bezárja a cég. A strukturális változtatások miatt a társaság dolgozóinak létszáma előreláthatólag kb. 230 fővel csökken, így kb. 330 munkatársa lesz a jövőben a Wienerberger Téglaipari zRt.-nek.
 
A Solymáron, Őrbottyánban, Tiszavasváriban, Balatonszentgyörgyön, valamint Kőszegen (téglagyár + gerendagyár) lévő üzemekben gyártják majd a jövőben az innovatív Profi téglarendszert is magában foglaló komplett Porotherm téglaszortimentet - áll a társaság közleményében.

Ecoline
Hozzászólások