Díjeső a magyar vizeletvizsgálónak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Magyar Termék Nagydíjat és egyben a Leginnovatívabb Termék Díját nyerte el 2010-ben a magyar cég által kifejlesztett vizeletlaboratórium-rendszer.

A 77 Elektronika Kft. termékét több magyar és külföldi kórház használja. A készülék teljes laboratórium egy rendszerben: képes a teljes vizeletanalízis automatikus elvégzésére, így az eddiginél gyorsabb, részletesebb és megbízhatóbb laboratóriumi vizsgálatok végezhetők, segíti az orvosokat a még pontosabb diagnózis, a vizelet kémiai és üledék-összetételének meghatározásában.

A cég által kifejkesztett kémiai vizeletanalizátor és vizeletüledék-elemző készülék összekapcsolásával létrehozott, integrált laborautomata rendszer is bekerült a Magyar Termék Nagydíj díjazottjai közé. A berendezés egyben elnyerte a Nemzeti Üzleti és Innovációs Központ különdíját, a Leginnovatívabb Termék Díjat is. Az elismeréseket 2010. szeptember 2-án, az Országházban adták át. A most díjazott, magyar fejlesztésű készüléket a világ 50 országában - köztük  a Pécsi Tudományegyetem Klinikáján is - alkalmazzák.