Bezárhat a Pécs-pogányi reptér

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Pécs évente 100 millió forint működési támogatást nyújt a város többségi tulajdonában lévő Pécs-pogányi repülőtér üzemeltetéséhez és további 100 millió forintot a beruházásra felvett hitelek törlesztésére, ezért az idén dönteni kell a repülőtér sorsáról.

Az idén dönteni kell arról, hogy érdemes-e 100 milliót elkölteni a Pécs-pogányi reptérre, illetve lehet-e a szolgáltatások bővítése mellett kevesebb pénzből is működtetni a repülőteret - mondta Csizi Péter, Pécs alpolgármestere a Magyar Nemzet keddi számában. Ezt szakértőkkel vizsgáltatják, és ha "minden kötél szakad", akkor az év végén "lakatot is tehetnek rá". 

A lap felidézi, hogy a repülőtéri beruházás, amelyet a 2006-os választások előtt adtak át, hárommilliárd forintba került. A Magyar Nemzet megállapítja, hogy kihasználatlan a repülőtér: tavaly mindössze hétezer utas fordult meg rajta, 15 százalékkal kevesebb a 2010. évinél. Az eredeti elképzelések szerint pedig 2011-ben már százezres forgalom kellett volna.

A repülőtérüzemeltető - írja a lap - az elmúlt években több tízmillió forint megtakarítást is elért elbocsátásokkal, a működési költségek lefaragásával és a szezonális nyitvatartási idő bevezetésével.