Visszaesést vár a Pappas Auto

Visszaesést vár a Pappas Auto

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár 2011-ben nem ment rosszul a Pappas Autónak, idén csak stagnálásra, de inkább a bevétel csökkenésére számít a társaság vezetője.

A nehéz piaci viszonyok ellenére sikeres évet tudhat maga mögött a Pappas Auto. A több márkát is forgalmazó gépjármű-kereskedelmi vállalat tavaly mintegy 12 százalékkal, 37,4 milliárd forintra növelte nettó árbevételét, miután mind a személyautók, mind a transzporterek szegmensében a piaci átlag felett tudtuk növelni az értékesítést − mondta a Napi Gazdaságnak Nagy István, a Pappas Auto Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

©

A cég telephelyein tavaly közel 4 ezer autót adtak el, a 20 százalékos javulás mögött elsősorban az újautó-értékesítés felfutása, elsősorban a Kia és a FIAT különböző modelljeinek eladási számai állnak.

Az idei évben azonban a személygépkocsik esetében csekély mértékű értékesítésnövekedésre, a haszongépjárműveknél kismértékű csökkenésre számítanak. A nettó árbevétel terveik szerint 2012-ben a tavalyihoz képest hatszázalékos csökkenést hozhat. Ennek okai között a negatív gazdasági kilátásokat és az áfakulcs 27 százalékra történő növelését említette a cégvezető, hiszen az amúgy is gyenge vásárlóerőt tovább mérsékelheti. Tovább rontja a helyzetet a magyar fizetőeszköz árfolyamának jelentős ingadozása, a bizonytalan finanszírozási megoldások és a további terhek, amelyek kihatásait még nem lehet pontosan felmérni.