Szokatlan úton adják el az Est Media részvényeit

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Tőzsdei aukcióban értékesítik pénteken az Est Media részvényeinek 13,9 százalékát - közölte a tranzakciót szervező Equilor.

Április 20-án, a Budapesti Értéktőzsde platformján keresztül tartják meg az Est Media részvényeinek aukciós értékesítését - közölte az Equilor.

Az aukció során 2 743 123 részvényre lehet majd vételi megbízást leadni. A most értékesítésre kerülő pakett a teljes részvényszám 13,9 százalékát teszi ki - tette hozzá a brókercég. "Amennyiben valaki egyben vásárolja meg ezt a tételt, azzal a jelenlegi információk szerint az Est Media legnagyobb tulajdonosává válik" - olvasható a közleményben.

Az aukciós jegyzés nem egy megszokott értékesítési forma a hazai piacon, a BÉT platformja azonban már évek óta lehetőséget ad erre. 2008 decemberében a Molnál is találkozhattunk ezzel az eljárással, amikor az Oman Oil gyűjtött össze 7 százalékot meghaladó részesedést az olajtársaságban - írta az Equilor.

Az aukciós forma lehetőséget biztosít arra, hogy egy relatíve nagy pakettet transzparens formában értékesítsenek úgy, hogy a tőzsdei árfolyamban ne okozzanak kilengéseket. Emellett a potenciális vevők számára is előnyt jelent, hiszen komolyabb tételeket árfelhajtó hatás nélkül képesek összegyűjteni.

Az ajánlatgyűjtés időszaka április 20-án 10 és 12 óra között lesz, az aukció eredményét és minden további részletet április 20-án 14 óráig nyilvánosságra hoznak.