Holtan találták a Tetra Pak birodalom örökösének nejét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Holtan találták londoni lakásán Eva Rausingot, a Tetra Pak élelmiszercsomagoló cégcsoportot irányító milliárdos család egyik tagját. A hírt kedd este erősítette meg a Scotland Yard.

Az amerikai állampolgárságú, 49 éves Eva Rausing - leánykori nevén Eva Kemeny, akinek édesapja, Tom Kemeny a Pepsi cégcsoport egyik vezetője - London előkelő Chelsea kerületében lakott a férjével.

A házaspár egy 12 millió font (4,5 milliárd forint) értékű ötemeletes rezidenciát birtokolt a kerület egyik exkluzív negyedében, a Cadogan Place-en.

A hatóságok egyelőre "magyarázat nélkülinek" minősítették a halálesetet, de őrizetbe vettek egy 49 esztendős férfit, aki a brit sajtó nem hivatalos értesülései szerint az áldozat férje, Hans Kristian Rausing, aki a Tetra Pak birodalom örököse, és az egyik leggazdagabb brit.

A Sunday Times című vezető vasárnapi brit lap minden év tavaszán összeállítja listáját a leggazdagabb ezer brit becsült vagyonáról. Az április végén megjelent 2012-es összesítésben a svéd származású Rausing család 4,3 milliárd fonttal (1600 milliárd forinttal) a 12. helyen szerepelt az ezres mezőnyben.

A szerdai Times úgy tudja, hogy Rausingot először nagy mennyiségű kábítószer birtoklása címén vették őrizetbe. A nyomozók ezután átkutatták a családi rezidenciát, és ekkor találtak rá a feleség holttestére.

Hans Kristian Rausingot ezután ismét őrizetbe vették, és egy londoni rendőrőrsön kihallgatták felesége halálával kapcsolatban.

A Daily Telegraph szerdai értesülése szerint a hatóságok azt gyanítják, hogy Eva Rausing kábítószer-túladagolásban halt meg.

Hans Kristian Rausingnak és feleségének egyaránt voltak már összeütközései a hatóságokkal kábítószerügyek miatt. Eva Rausingot egy ízben az Egyesült Államok londoni nagykövetségén, egy fogadáson vették őrizetbe, miután a biztonsági személyzet kokaint talált nála.

A házaspárnak négy gyermeke született; a legfiatalabb 11, a legidősebb 17 éves.