Így néz ki felújítás után a 60 éves pálházi erdei kismozdony

Így néz ki felújítás után a 60 éves pálházi erdei kismozdony

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az erdei vasút bája évtizedek óta, apró lépésekkel, de visszalopja az egykor feledésre ítélt technológiát és életérzést, amit semmi más em képes produkálni. A turizmus szolgálatába állított pálházi erdei vasútnál elkészültek a teljesen felújított, öreg mozdonyokkal is. Még időben, mert kezdődik a szezon.

A Pálházi Állami Erdei Vasút tavaly kezdett felújítási programjában összesne 11 kocsit és a mozdonyszínt korszerűsített, mostanra pedig elkészült  két C-50-es dízelmozdony "ráncfelvarró" karbantartása is. Az ÉSZAKERDŐ Zrt.-hez tartozó pálházi kisvasút mozdonyait az eredeti állapotnak megfelelően próbáláták a szakemberek helyreállítani, a színei ezéert lettek zöld, piros, sárga és fekete. Így néz ki:

©

A két magyar gyártmányú jármű igazi „guruló történelem”, egyikük éppen az idén 60 hatvan éves, a másik jövőre - és mindkét mozdony tökéletesen működik. E hét végétől erről meg is lehet győződni, mivel a mozdonyok az április 12-étől érvénybe lépő nyári menetrendben munkába is állnak. A Pálháza-Rostalló távolságot 40 perc alatt teljesítő szerelvények minden nap 8.30-tól 16.00 óráig ingáznak.