Olyat lép az IKEA, mint még soha

Olyat lép az IKEA, mint még soha

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár 2014-ben az IKEA bejelentette, hogy hamarosan lehet majd kapni "vegetáriánus húsgolyókat" az áruházaiban található éttermekben, a vegán életmód követői azt szerették volna, hogy inkább legyen olyan opció, amelyből teljesen száműzik az állati eredetű összetevőket. Kérésük most meghallgatásra találhatott: jönnek a "vegán húsgolyók".

Már nem csak a vegetáriánusok, hanem a vegánok is élvezhetik majd az IKEA sokak által kedvelt húsgolyóit. Bár 2014-ben a svéd bútorlánc bejelentette, hogy "vegetáriánus húsgolyókat" is fognak árusítani éttermeikben, a vegánok azt szerették volna elérni, hogy a receptből teljesen száműzzék az állati összetevőket – írja a Huffington Post. Kérésük meghallgatásra találhatott: pár hónapon belül már szerepelhet a vegén opció a menün.

A "vegán húsgolyókért" az állatokat jogait védő PETA szervezet harcolt, elmondásuk szerint emlékeztették arra a céget, hogy egyre több ember lesz vegán, és ha az áruházlánc is bevezetné ezt a lehetőségeit éttermeiben, akkor mindenki elégedetten távozhatna a boltokból.