Új módszerekkel vernek át a termékbemutatós csalók

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Új módszereket alkalmaznak a csaló vállalkozások, lakásokban rendeznek termékbemutatókat, illetve korábban megvásárolt termékek visszavételét ajánlják fel – mondta el Kiss Anita, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) szóvivője az M1-en hétfőn.

Tavaly óta be kell jelenteni a termékbemutatókat a helyi jegyzőnél, illetve a vásárlástól elállási idő 14 napra nőtt, de a fogyasztóvédelmi hatóság szerint a termékbemutatókon évről évre egyre súlyosabb szabálytalanságokat tapasztaltak. Új módszer, hogy váratlanul becsengetnek és termékbemutatót tartanak, illetve előre megszervezik ezeket lakásokban, illetve az is újdonság, hogy olyan vállalkozások is megjelentek, amelyek a korábban megvásárolt termékek visszavételét ajánlják fel újabb összeg ellenében. A fogyasztóvédelmi hatósághoz eljutott esetekben a vállalkozás eltűnt a termékkel és nem adta vissza a pénzt, ami már csalás, rendőrségi ügy.

A fogyasztóvédelmi hatóság továbbra is azt javasolja, hogy a termékbemutatókon a helyszínen senki ne írjon alá semmit, az egészségügyi vizsgálatokkal összekötött bemutatókon kínált termékek esetében pedig érdemes a vásárlás előtt a háziorvossal beszélni.