szerző:
hvg.hu

Az áprilisi számlákon jelenik meg a 12 ezer forintos jóváírás, két héten belül mindenkit értesíteni kell.

Megjelent a Magyar Közlönyben a rendelet az extra rezsicsökkentésnek azokról a részleteiről, amelyek a távhővel fűtőket érintik. Ahogy azt Orbán Viktor korábban már bejelentette, lakásonként 12 ezer forintot írnak jóvá a számlákon. Most az is kiderült, hogy az áprilisi számlák lesznek alacsonyabbak.

Annak, akinek áprilisban nem kéne 12 ezer forintot fizetnie, a májusi számláján írják jóvá az összeget, ha pedig a két hónap távhődíja együttvéve is a 12 ezer forint alatt marad, akkor júniusra is át lehet vinni a kedvezményből.

A távhőszolgáltatót persze így is ki kell fizetni, ráadásul közpénzből: a rendelet szerint az NFM feladata, hogy erre a célra különítsenek el pénzt. A minisztériumnak legkésőbb április 15-ig utalnia kell.

A szolgáltatóknak 15 napjuk van, hogy értesítsék a fogyasztókat, vagyis még a választás előtt minden érintett levelet fog kapni arról, hogy csökken a rezsije.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!