szerző:
hvg.hu

A több mint félezer vendéget fogadó szállodát magánberuházás keretén belül egy kis községbe tervezik úgy, hogy a szomszédban már van egy sporthotel.

Budajenő határában egy 5,8 hektáros területen 253 apartmanos sporthotel épül – szúrta ki az Mfor. A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatalának október 30-i határozata értelmében a Dominium Invest Kft. által tervezett Grapehill Sport Hotel létesítésének "jelentős környezeti hatása nincs, környezeti hatásvizsgálati eljárás lefolytatása nem szükséges".

Kérdés, mivel érdemli ki a sporthotel elnevezést a komplexum, mert jelenleg csak egy közfürdő minősítésű wellnessrészleg kialakításáról lehet tudni.

A vizsgálati dokumentációban foglaltak szerint a kis, látnivalókat nélkülöző község mellé tervezett beruházás olyan turisztikai fejlesztés lesz, mely a térség egyik fontos gazdasági vállalkozásává válhat.

A 253 apartmanban 2 fővel számolva is több mint félezer vendég férne el, ekkora sporthotel jelenleg nincs az országban. A főváros és Magyarország legnagyobb szállodája a Best Western Grand Hotel Hungária 468 szobával. További furcsaság, hogy a szomszédos Telkiben szintén van sporthotel; a focipályákkal rendelkező Globall 250 főt tud fogadni.

A projekt beruházójának, azaz a Dominium Invest Kft.-nek ciprusi székhelyű tulajdonosa van, az AIOS Peninsula Limited. A 2006-ban alapított társaság korábban a Kenyeres Sándor nevével fémjelzett, ingatlanbefektetéssel foglalkozó Burginvestből vált ki. Kenyeres Sándor Magyarország egyik legvagyonosabb embere, nevéhez köthető a budapesti Mammut központ felépítése, korábban pedig tulajdonosa volt a ma már Mészáros Lőrinchez köthető Talentis Groupnak. Kenyeres a 2000-es évek elején épp a környéken, a Zsámbéki-medencében szerette volna felépíteni a "magyar Szilícium-völgyet".

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Az Animal Cannibals újra összehozta a rapszövetkezetet - klippremier

Az Animal Cannibals újra összehozta a rapszövetkezetet - klippremier

Emelkedne az olimpiai bajnokok járadéka

Emelkedne az olimpiai bajnokok járadéka

Öt tüntetőt tartóztattak le tegnap éjjel

Öt tüntetőt tartóztattak le tegnap éjjel

Gergely Márton: Gázszerető

Gergely Márton: Gázszerető

Így szorozza fel a Duna közelsége a lakásárakat

Így szorozza fel a Duna közelsége a lakásárakat

Füstbe és könnygázfelhőbe borult éjszakára a Kossuth tér - hírfolyamunk a tüntetésekről

Füstbe és könnygázfelhőbe borult éjszakára a Kossuth tér - hírfolyamunk a tüntetésekről