Tetszett a cikk?

Mivel az adóalapot sok tétel módosítja, bevételeik 0,5 százalékát fizették csak be az első osztályú klubok társasági adóként 2017-ben. Bérek utáni járulékként már sokkal többet kellett kicsengetniük.

Rendesen kapnak közpénzből az NB I.-es "profi" fociklubok, az Mfor annak ment utána, mennyit fizettek be a közösbe. Társasági adóból nem sokat, a legnagyobb bevételt, 3,2 milliárdot forintot elérő Mol Vidi 5,5 milliót, míg a Puskás Akadémia 20 milliót, a Kisvárda pedig 738 ezer forintot 2017-ben. Kevés volt a bevétele (770 millió) a Diósgyőrnek, mégis 19 milliót, fizettek be társasági adóként, majdnem annyit, mint a Puskás. Összesen 85,5 milliót fizetett be az összes első osztályú klub, míg a bevételeik 15 milliárd forintot értek el. Ez 0,5 százalékos adókulcs. A csekély adót a különböző adóalapot módosító tényezők indokolják.

A bérek utáni járulékok befizetésével jóval nagyobb összeget kellett kicsengetnie a kluboknak, összesen 2,1 milliárdot 2017-ben, a klubok összesített bérköltsége 12,2 milliárd forint volt. A legtöbbet az FTC költötte járulékra: 407 milliót fizettek be 2,4 milliárdos bérköltség után, második a Vidi (370 m/2,17 mrd), harmadik pedig a Puskás Akadémia (261 m/1,22 mrd).

Egyéb adók címén a Puskás Akadémia fizetett 33,3 milliót helyi iparűzési adóként, 65 milliót reklámadóként, 5,3 milliót rehabilitációs hozzájárulás címén. De az MTK is fizetett 4 millió forint reklámadót.

Összesen a klubok 2,55 milliárd forintot fizettek adók és járulékok címén. A legtöbbet a Mol Vidi (529 millió), a legkevesebbet a Kisvárda (42 millió).

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Csak nagyon kevesen érezték azt, hogy tenniük kell valamit a zsidók érdekében”

„Csak nagyon kevesen érezték azt, hogy tenniük kell valamit a zsidók érdekében”

Otthon is használható Covid-gyorsteszt kerül a magyarországi patikákba

Otthon is használható Covid-gyorsteszt kerül a magyarországi patikákba

Weinstein áldozatai 17 millió dollárt kaphatnak

Weinstein áldozatai 17 millió dollárt kaphatnak