Hivatalos: „csak” 78,7 milliárdba kerül a budapesti kézilabdacsarnok

Hivatalos: „csak” 78,7 milliárdba kerül a budapesti kézilabdacsarnok

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Kovács Gábor

Már biztos, hogy a Market Zrt. építi a kézi-Eb fő helyszínéül szolgáló sportcsarnokot. Első körben a legolcsóbb ajánlat 37 milliárddal több volt, de a kormány határozatot hozott róla, hogy nem lehet bármennyit költeni.

78,7 milliárd forintért a Garancsi István érdekeltségébe tartozó Market Zrt. építi fel a budapesti Népliget mellé tervezett multifunkciós sportcsarnokot, amely a férfi kézilabda-Eb fő helyszíne lesz – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből.

A szűk 80 milliárdos ár nagyon jutányosnak mondható, legalábbis ahhoz képest, hogy a (meghívásos) eljárásra első körben a legolcsóbb ajánlat 116 milliárd forint volt – amit egyébként Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége, a Fejér-B.Á.L tett.

Az árakból azonban le kellett faragni, a kormány ugyanis határozatban korlátozta a projektre elkölthető pénzt. Hogy ezt elérjék, az első körben ajánlott árból 35-80 milliárd forintot engedtek a cégek – írta meg a 24.hu.

Az építkezésért a KKBK Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. felel, a területet a ferencvárosi önkormányzat ingyen lemondott az állam javára.

Amúgy egy másik, kézi-Eb-vel kapcsolatos beruházás ügyében is most hirdettek eredményt: a tatabányai csarnok építését Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége, a Fejér-B.Á.L. Zrt. (Beatrix, Ágnes, ifj. Lőrinc) nyerte el az Épkar Zrt.-vel konzorciumban. Abban a beszerzésben 22,9 milliárdos ajánlattal indítottak a Mészáros gyerekek, végül elvállalták 18,6 milliárdért.

Hozzászólások